Çek başkasının Borç benim!
Arkadaşlar benim sorunum şu.örnegin ben bir oto kiralamacısıyım kiraya verdiğim araç kaza yapıyor ve alkol var sürücüde kasko ödemiyor fakat kiracı aracı yaptıracagını söylüyor hatta bunu söylemeden önce aracı servıse çektiriyor sonra araç yapılıp bitiyor kiracıda servise çek veriyor daha sonra bu çek karşılıksız yada sahte çıkıyor ve beni yani araç sahibini ve çek vereni mahkemeye veriyor çeki verenler hiçbir mahkemeye gelmıyor ve mahkeme bu çekin tahsilinin benden yapılmasına karar veriyor ben yani oto kiralamacıyı.burda yapılması gereken ne?temyize mi gönderilecek yoksa karşı bir davamı acılacak.teşekkürler.
Re: Çek başkasının Borç benim!
Sen oto kiralayan mısın? Yoksa kiracı mı? Önce ona bir karar ver. Bir kimse oto kiralıyorsa, oto kiralıyordur. Örneğin...olmaz. Değil mi?
mehmet bey durum soyle ornegı kaldıralım ortadan.ben oto kıralama ısı yapıyorum ve aracı kıraya verıyorum verdıgım kısı kaza yapıyor ve aracı servıste yaptırıyor servısede cek verıyor ve cek sahte cıkıyor servıs sahıbı dava acıyor ve dava netıcesınde ben borclu cıkıyorum.ben ne aracı servıse goturdum ne yap emrı verdım nede cek verdım.fakat mahkeme soyle dıyor arac sahıbı sensın senın aracın yapıldıgına gore sen borclusun bu nasıl oluyor ve temıze gıtme yolumuz nedır.tesekkurler
Araç kiralama sözleşmelerinde aracı kiralayan işleten sayıldığı için Kara Yolları Trafk Kanunu'na görede uzun dönem araç kiralama sözleşmesi varsa kiralayan zarardan sorumlu olur. Aksi takdirde zararı siz kiraya veren olrak karşılarsınız. Sonra kazayı yapan kiracıya rücu eder parayı ondan tahsil edersiniz. Siz yine temyiz hakkınızı kullanın ancak kararın neye ilişkin olduğunu tam anlayamasamda karar sahte çek kullanmaktan hakkınızda ceza verilmesine ilişkin değilde borçlunun tespitine ilişkinse evet siz borçlusunuz aynı zamanda servise karşı. Dolayısıyla doğru bir karardır.