Re: Gizli Numaradan Aranma
Arayan numara tespit edilebilir. Telefonların dinlenmesi için gerekli şartları taşımadığı için de dinlenemez.
Merhaba,
Süre olarak şu kadar ya da bu kadar diyemeyiz, bağlı bulunduğunuz ildeki Cumhuriyet Savcılığının çalışma potansiyeliyle ilgili bir durum. iş yoğunluğu sizin şikayetinizin çözümlenme süresi ile orantılıdır. Ayrıca telefonunuzun dinlenmesi söz konusu olmayıp sadece sizi arayan numaraların dökümü alınacaktır. Saygılarımla...
Avukat Bey,
Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
İlaveten,Yargıtayın bu konuda vermiş olduğu kararlar,numaranın gizlenmiş olmasını, imzasız mektup niteliğinde değerlendirerek ağırlaştırıcı neden kabul etme yönündedir.
Yanıtlar için çok teşekkür ederim. Peki numara tespiti yapıldıktan sonra bana numarayı verecekler mi? Yoksa onlar herhangi başka bir şey mi yapacaklar?
Arayan numara tespit edilince, sizin de bilginiz olacak.
Alıntı:
patcat rumuzlu üyeden alıntı
Yanıtlar için çok teşekkür ederim. Peki numara tespiti yapıldıktan sonra bana numarayı verecekler mi? Yoksa onlar herhangi başka bir şey mi yapacaklar?
Yaşadığım bir olayı anlatırsam, ne yapılacağı konusunda bir fikir edinmiş olursunuz...
Birkaç ay önce bir tanıdığın selamıyla bir Cumhuriyet Savcısı'na akıl danışmaya gitmiştim... Tanıdık selamıyla gittiğimden, sağolsun, Savcı Bey bana çay söyledi... Çay içtiğimiz sıra, içeriye bir bey girdi... Bu Bey'in eşi cep telefonundan tanımadıkları bir kişi tarafından sürekli rahatsız ediliyormuş. Şikayet etmişler... Savcılık da numarayı tespit ettirip, rahatsız edeni yakalayıp getirmişler... Savcı (bana çay söyleyen Savcı) ifadesini almış, bırakmış... Rahatsız eden şahıs ifadesinde, "Benim, eski bir okul arkadaşım vardı. Bilinmeyen numaralardan o okul arkadaşımın numarasını istedim. Bu numarayı verdiler... Vallah ve billah ben o okul arkadaşımı arıyorum, diye aradım... Yoksa, şikayetçi hanımı rahatsız etmek gibi bir kastım yoktu... Kendilerinden ve saygıdeğer eşinden özür diliyorum." demiş... Artık kim akıl verdiyse... Savcı "Bu çocuk üniversitede öğrenci... Özür de diliyor... Şikayetinizden vazgeçer misiniz ?" dedi ama bu vatandaş Türkçesiyle düpe düz "Davadan vazgeçin" anlamındaydı... Şikayetçi vatandaş " Savcı bey bu ifade doğru değil... Çünkü telefon benim adıma kayıtlı... (Rahatsız edilen) Eşimin adına kayıtlı telefon yok... Yasa neyi emrediyorsa o yapılsın isteriz..." dediyse de, Savcı "Bir daha rahatsız etmiyeceğine dair bana söz verdi. Tekrar rahatsız ederse, bu evrakları yeniden işleme alırız... Zaten özür de diliyor..." şeklindeki cümlelerle, vatandaşa "şikayetimi geri alıyorum" yazdırıp imzalattı...
Alıntı:
patcat rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Bir ayı aşkın iki cep telefonu hattıma gizli bir numaradan sürekli ve eşzamanlı aramalar yapılıyor. Bu durum artık her an olmaya başladığı için de çok rahatsız edici olmaya başladı. Bu numaranın tespit edilmesini istiyorum ve bunun için savcılığa başvurmam söylendi. Savcılık bu gizli numarayı tespit edebilir mi? Eğer tespit ederse ne kadar sürede tespit eder ve bu işlem için telefonum dinlenir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekli? Eğer yardım ederseniz çok sevinirim.
Savcılığa durumu anlatan ve şikayetçi olduğunuzu belirten bir dilekçe ile başvuracaksınız. Kişinin kimliğini kovuşturma aşamasında öğrenirsiniz.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
İlaveten,Yargıtayın bu konuda vermiş olduğu kararlar,numaranın gizlenmiş olmasını, imzasız mektup niteliğinde değerlendirerek ağırlaştırıcı neden kabul etme yönündedir.
Telefonla rahatsız edilmenin içeriğinde tehdit unsuru varsa.