Evlendikten sonra yoksulluk nafakası
Ben 28/11/2002 tarihinde boşandım.Mahkeme 120 YTL Yoksulluk Nafakası bağladı(Aramızdaki protokole göre). Bu arada bana hiçbir şekilde nafaka ödenmedi.Yoksulluk nafakası bağlandığında çalışmıyordum.25 ay kadar çalışamadım.
25/07/2007 tarihinde yeniden evlendim.Ben eski eşimi alamadığım yoksulluk nafakası için icraya verebilirmiyim?Yasal olarak ne yapabilirim?
Re: Evlendikten sonra yoksulluk nafakası
Sorunuz üzerine, tahmin edebileceğiniz gibi çok güzel bir eleştri yazısı yazılabilir. 2002-2003-2004-2005-2006-2007.
Yeni evliliğinizin hayırlı olmasını temenni edip bir avukata danışmanızı tavsiye edeyim sadece. Saygılarımla.
süre yönünden bi sıkıntınız yok.10 yıllık zamanasımı süresi dolmamıs. icraya verebilirsiniz. av.taha caykus..
-------
Bu platformda aldıgınız cevaplar ne kadar yeterli olursa olsun yine de bir avukata danısmanızı tavsiye ederim.
-------
Sayın Ugurklc,
Yeni bir başlangıç yapmışsınız hayır olsun.
Harekete geçmeden önce bir kaç şeye dikkatinizi çekmek istiyorum.
Burası öncelikle Türkiye; yani eski eş ile yeni eşi karşı karşıya getirmesi kaçınılmaz olan hususlara dikkat etmek gerekir.
Bu ülkede olan güncel hadiseleri takip ediyorsanız ne demek istediğimi anlıyacaksınız.
Keşke hukuksal mücadele isteğiniz "yeni eş" bulunmadan önce ortaya çıksaydı.
Zor ve riskli bir karar, iki defa düşünmek yetmeyebilir.
Çünkü bu süreçte "yeni evlilik" de zarar görebilir.
Saygılarımla.