MS Hastası asker için bilgilerinize ihtiyacım var
herkese merhaba.siteye yeni üye oldum.Kocaelide ikamet ediyorum.
kafamı büyük ölçüde meşkul eden bir konu hakkında sizlerden bilgi edinmek amacıyla konu açtım.
askerde bulunan bir yakınımın yakın zamanda MS hastası olduğunu öğrendim.doktorların verdiği reçete tutarı 400YTL yi bulmakta ve bu ilaçlar ithal olduğu için hiçbirini askeriyemiz karşılamamakta.aynı zamanda reçetenin bir fotokopisini istememize rağmen yetkili kişiler "askeri kurumdan bi evrakın dışarıya çıkarılması yasaktır" diyerek dışardan ilaçları karşılama imkanımızıda engellediler.
dışarıdan karşılama derken,maddi gücü olmadığı için çeşitli yardım kurumlarından para veya ilaç yardımı alarak bu ihtiyacı gidermeyi düşünüyorduk.fakat şuanda elimiz kolumuz bağlı durumda.
sizlerden öğrenmek istediğim konu şudur, her asker devletin malı değilmidir ve hastalık esnasında her türlü tedaviyi devletimiz karşılamak zorunda değilmidir?ayrıca bu hastalık çürük raporu verilebilecek kadar önemli bir hastalık
kaldıki doktorlar ilaç tedavisi veriyorlar ve maddi gücü olmadığı halde hiçbir kolaylık sağlanmıyor,sağlanmadığı gibi bizlerin yardım etme imkanınıda elimizden alıyorlar.
bu konuda ne yapabilirim..daha 22 yaşında ve amansız bir hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan bir insanın acılarını nasıl dindirebilirim? bilgi ve fikirlerinizi rica ediyorum..
yanlış bişey yaptıysam af ola..saygılar
Re: MS Hastası asker için bilgilerinize ihtiyacım var
Böyle bir şey olacağına inanmıyorum.Er her türlü ihtiyacı develet tarafından karşılanan rütbesiz askerdir.Böyle bir durum var ise birliğin ismini bildirip Genelkurmay Başkanlığına şikayet edin.En kısa zamanda gereği yapılacaktır.
cevabınız için teşekkür ederim.fakat ithal ilaç olduğu için bu gibi durumlarda karşılayamadıklarını bildirmişler.tabi ne kadar doğru bilmiyoruz.diğer taraftan mamaktan ulusa hastaneye gönderdikleri askeri,askeri araçla değil kendi imkanlarıyla gidip gelmesini istiyorlar.durum bu kadar içler acısı..
ve ben bu işin peşini bırakmayacağım..yardımlarınızı bekliyorum
Merhaba,
Öncelikle hukukçu olmadığımı belirtmeliyim. MS hastalığı askeriyede oldukça ciddiye alınan bir durumdur ki tüm askeri hastahaneler hemen GATA Nöroloji Kliniğine sevk işlemi yapıyorlar. Ayrıca MS hastalığında teşhis koyulduktan sonra hemen ilaca başlanmaz ataklar gözlenir. MS Tanısı GATA tarafında ileri görüntüleme teknikleri ve EMG tetkikleri sonucu kolayca koyulabilmekte ve sonrasında Askerliğe Elverişli Değildir Raporu verilmekte. Dramatize etmeden önce sakin davranmanızı tavsiye ederim.
Sağlıklı Günler
Bahsettiğiniz olay olamaz. Bir hata yapıyorsunuz.
TSK her türlü ithal ilacıda sağlar bırakın kendi erini sizil personel taraması bile yapılmaktadır.
Mamak Ulus filan dediğinize göre ANKARA da askerlik yapmaktadır GATA Ankara veya beşevler asker hastanesi bu konuda uzmandır. Kaldıki Askeri doktorlar verilmeyecek ilacı yazma yetkisine haiz değildirler. Bu hususta kesin bir yanlışlık var.
dramatize etmek diye bişey söz konusu değil,kaldıki söyledikleriniz zaten olması gereken şeyler fakat olmuyor,yapılmıyor.ben bunun sebebini araştırmak ve bulmak istiyorum.bu nedenle buraya konu açarak bilgi edinmek istedim ,belki biz yanlış biliyoruzdur diye..fakat görüyorum ki yaptığım tüm araştırmalar sizin düşüncelerinizi destekliyor.
yakınımın askerlik yaptığı birliği arayıp revirden doktorla birebir kendim görüştüm sordum..verdiği cevap "ithal ilaçlarda karşılamadıkları oluyor"
dediğiniz tektikler yapıldı,vucuda elektrik verildi,tahliller ve beyin mr çekildi.zaten atakların kontrolü için ilaçlar verildi.tehşis % 60 ms olduğu doğrultusunda.buna istinaden bu ilaçlar verilmiş.
ilk 6 ay ilaçlar kullanılacak ve ayda bi defa kontrole gidilecek.hastalığın seyri takip edilecek ve gelişmelere göre hareket edilecek denildi.eğer durum kötüye giderse ameliyat olunabilir ve tüm masrafları kendilerinin karşılayacağı söylenildi.
Ankara gibi bi yerde bu davranış sebebini anlamak,çözmek ve gereğinin yapılması için uğraş veriyorum..lütfen içimizdeki iyi niyeti sizlere duygu sömürü yapıyormuşum gibi anlamayın..
sizden sadece sağlam bi yardım ve destek istiyorum..
cevaplarınız için teşekkür ederim.
ayrıca birliğin adını belirtip Genelkurmaya şikayet edin diye cevap yazmış arkadaşımız,bunu ben zaten yapıcam fakat dediğim gibi önce net bir sonuca erişmem gerek..
bu yüzden burdayım..umarım yeterince anlatabildim kendimi.
Askerin adı soyadı açık birliği nedir.yazabilirmisin.Belki ilgilenecek birisi çıkar.Ama yinede abarttığınızı düşünmekteyim.
yazarım tabi ama yardım etmek isteyen birileri çıkarsa o zaman özelden yazabilirim.
ben olayları geliştiği gibi anlattım,fazla yada eksik bişey yazmadım..abartı demeniz normal çünkü bende olsam aynı düşünceye sahip olurdum çünkü herkes bilirki asker devletindir ve herşeyini devlet karşılar.
abartılıp abartılmadığı araştırmalarım sonunda ortaya çıkacak ve emin olun ki sizlerle paylaşacağım..