Re: Senet üzerinde oynama
Alıntı:
gunal rumuzlu üyeden alıntı
:kızgın: Benim durumum birazda bilgisizliğimden başıma gelen bir olay.Bundan 7 ay evvel bir arkadaşımdan 3 bin ytl borç aldim.Karşılığındada ona tarihi atılmamış bir senet verdim.Yalnız bu senedin tamamını o doldurdu.Bende imzaladım.Ben her ay taksit şeklinde ödeme yapmaya başladım.Fakat geçen hafta bankadan 1 hafta sonra ödemeli 13 bin ytl lik senet ihbarnamesi geldi.Gidip senedi gördüm.Senedimin rakam yerinin başına 1 yazı yerinede 10 eklemiş.yani senedim 13 bin ytl olmuş.tabiki şaşkına döndüm.Kendisi telefonlarımı açmıyor ve senedimin gününe az bir süre kaldı.Ne yapabilirim bana cevap yazabilirseniz sevinirim.
böyle bir senet geçerlidir bu senede beyazçek bono.. vs
denir siz senedi vermekle karşı tarafa doldurma yetkisinide vermiş olursunuz .
ancak aranızdaki anlaşmanın bu yönde olmadığını ispatlayarak sorumluluktan kurtulabilirsiniz
saygılar
Alıntı:
sbnm86 rumuzlu üyeden alıntı
böyle bir senet geçerlidir bu senede beyazçek bono.. vs
denir siz senedi vermekle karşı tarafa doldurma yetkisinide vermiş olursunuz .
ancak aranızdaki anlaşmanın bu yönde olmadığını ispatlayarak sorumluluktan kurtulabilirsiniz
saygılar
Teşekkür ederim.birde ben herhangi bir mal karsiligi vermedim bu senedi yani bir fatura karşiliği verilmiş bir senette değil.Bu bana yardımcı olurmu acaba karşı dava açsam.Ayrıca bankayla konusup taksitle ödeme anlaşma yoluna gidilebilirmi.Bir çıkar yol varmıdır çünkü ödeme durumum yok şu an.Ancak taksit şeklinde ödeyebilirim.Üstelik almadigim miktarda parayı ödemek çok zor olcak.Bilgi verirseniz sevinirim.
Alıntı:
Teşekkür ederim.birde ben herhangi bir mal karsiligi vermedim bu senedi yani bir fatura karşiliği verilmiş bir senette değil.Bu bana yardımcı olurmu acaba karşı dava açsam.Ayrıca bankayla konusup taksitle ödeme anlaşma yoluna gidilebilirmi.Bir çıkar yol varmıdır çünkü ödeme durumum yok şu an.Ancak taksit şeklinde ödeyebilirim.Üstelik almadigim miktarda parayı ödemek çok zor olcak.Bilgi verirseniz sevinirim.
sizin yazınızda 1 in 13 yapıldığı yazıyo bu senette tahribattır bunu defi olarak ileri sürebilirsiniz
Alıntı:
sizin yazınızda 1 in 13 yapıldığı yazıyo bu senette tahribattır bunu defi olarak ileri sürebilirsiniz
Bunu bende düşündüm ama senedin diğer rakam tarafınıda o yazdığı için bunu ispat etmem mümkün olumu.Senetler nasıl bir incelemeden geciyor.Yani rakamın 3 binlik kısmı 7 ay önce yazılmış bir yazı ama 1 aynı kalem rengiyle yazılmış ama tabiki daha koyu renkte kalmış bu bir kanıt olabilirmi böyle bir inceleme yapılıyormu tahribat için dava açsam..teşekkur ederim.
Alıntı:
madem ki senet haksız ödemeden önce nasıl karşı koyabileceginizi düşünün ben ce.. evet eger ödemek istediğinizde takside baglayabilirler tabi ki faiziyle isterler..ayrıca tahribat olduğu iddiası için şahit dinlenmesi mümkün..yalnız bu söylediklerim işin takip boyutuna geçmesinden sonraki durumlar
saygılar
Alıntı:
madem ki senet haksız ödemeden önce nasıl karşı koyabileceginizi düşünün ben ce.. evet eger ödemek istediğinizde takside baglayabilirler tabi ki faiziyle isterler..ayrıca tahribat olduğu iddiası için şahit dinlenmesi mümkün..yalnız bu söylediklerim işin takip boyutuna geçmesinden sonraki durumlar
saygılar
Şahidim var.Senedi ona 3 bin ytl olarak verdiğime dair.Kusura bakmayın ben hayatımda ilk defa senetle borçlandığım için icra falan olmaması için ödeme yolunu dusundum.Yani gördüğüm kadarıyla herşey benim aleyhime gözüküyor gibi.Zor bi durum yani.Ama yarın bir avukatla görüsüp heralde en sağlıklı durumu ortaya çıkarıcağız.Adalete güvenmek en iyisi.İnsallah ıspatlayabilirim .Sizce şansım varmı ..
Alıntı:
Şahidim var.Senedi ona 3 bin ytl olarak verdiğime dair.Kusura bakmayın ben hayatımda ilk defa senetle borçlandığım için icra falan olmaması için ödeme yolunu dusundum.Yani gördüğüm kadarıyla herşey benim aleyhime gözüküyor gibi.Zor bi durum yani.Ama yarın bir avukatla görüsüp heralde en sağlıklı durumu ortaya çıkarıcağız.Adalete güvenmek en iyisi.İnsallah ıspatlayabilirim .Sizce şansım varmı ..
ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim..