Mal Beyanında Bulunmama Hakkında Açılan Dava ?
Kredi kartı borcuma yapılan tebligattan sonra mal beyanında bulunamadım.Avukat tarafından disiplin cezası ile cezanladırılmam icin dava açılması hakkında yazı tarafıma teblig edildi.Ertesi gün polisler evime gelerek kimlik tesipiti istemişler ve en fazla 2 hafta içinde alıkonulacagımı söylemişler.Açılan dava sonuclanmadan ve hakkımda karar çıkmadan beni alıkoyabilirlermi? Lütfen yardımcı olurmusunuz? Teşekkürler..
Re: Mal Beyanında Bulunmama Hakkında Açılan Dava ?
Gelen evrakta ne yazıyor?
gelen yazı avukattan geliyor. icra ceza hakimligine gönderilen yazının bir sureti de bana gonderilmiş. boçlunun disiplin hapsi ile cezalandırılması için mahkemenize başvurmak gerekmiştir yazıyor.
Alıntı:
vbayak rumuzlu üyeden alıntı
gelen yazı avukattan geliyor. icra ceza hakimligine gönderilen yazının bir sureti de bana gonderilmiş. boçlunun disiplin hapsi ile cezalandırılması için mahkemenize başvurmak gerekmiştir yazıyor.
avukattan gelen yazı ile insanlar özgürlüğünden alıkonulmaz...
lakin siz şayet mal beyanında süresi içinde bulunmadı iseniz yargılama sonucunda şüpheniz olmasın ki 10 gün disiplin hapsi alırsınız..
cezadan kurtulmanın tek yolu dosya borcunu kapatmaktır..
saygılarımla
Şu anda işsizim.Ama borcumu taksite baglatıcam bu hafta icinde ve ilk taksitimi odeyecegim.Duruşma kasım ayı icinde.Borcumu taksitlendirmem davanın neticesini veya icra ceza hakiminin tavrını değiştirirmi ?
Alıntı:
vbayak rumuzlu üyeden alıntı
Şu anda işsizim.Ama borcumu taksite baglatıcam bu hafta icinde ve ilk taksitimi odeyecegim.Duruşma kasım ayı icinde.Borcumu taksitlendirmem davanın neticesini veya icra ceza hakiminin tavrını değiştirirmi ?
İş mahkemeye intikal ettiği için avukatın fazla yapacağı bir şey kalmıyor ama siz avukata taksitle ödemek istediğinizi söyleyin, mahkemede de hakime derdini güzelce anlatın. Hemen cezada verebilir, size zamanda tanıyabilir. Hemen ceza çıkarsa bunun size ulaşması adliyenin iş yoğunluğuna göre bir ayı bulabilir, ondan sonra teslim olmak içinde on gün süreniz var. Süresinde teslim olmazsanız tahmini bir haftaya kadar da evinize polis gelip alır.Tabi bu süreler kesin değil uzayabilir de daha kısa da sürebilir.
Ama önemli olan sizin iyi niyetiniz ve karşınızdakilerin de size anlayışlı olması. Benimde başımda böyle bir dava vardı ve en fazla 2 ayda tutuklanabileceğim bir cezayı yaklaşık bir ay daha uzatıp en sonunda borcumu ödeyip son anda hapisten kurtuldum.
Allah yardımcınız olsun.
Borcu öder ya da muteber bir teminatla alacaklıyı ikna edebilirseniz; disiplin hapsinden kurtulursunuz.
Merhaba, Sitede yeni olduğum için yazımla ilgili herhangi bir hata yapmışsam şimdiden özür dilerim. Eski ortağıma aramızdaki hesaplaşmadan sonra belli bir bedel karşılığı senet verdim. Maalesef ekonomik sıkıntılardan dolayı bu senedi ödemem mümkün olmadı. Kendisi bu senetleri işleme koymuş. Avukatı tebliğat yapmış ama bana bu tebliğat ulaşmadı. Avukat ile telefonda görüştük. Belirli bir taksite bağlayarak bu borcu ödeyebileceğimi bildirdim. Ancak kendisi bunu kabul etmedi ve mal beyanında bulunmadığımdan dolayı 10 günlük ceza alacağımı ayrıca borcu ödeyemediğim taktirde 10 günlük cezadan sonrada içerde kalmaya devam edeceğimi iddia etti. Gerçekten böyle bir şey sözkonusumudur aydınlatırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
Alıntı:
melgibson29 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Sitede yeni olduğum için yazımla ilgili herhangi bir hata yapmışsam şimdiden özür dilerim. Eski ortağıma aramızdaki hesaplaşmadan sonra belli bir bedel karşılığı senet verdim. Maalesef ekonomik sıkıntılardan dolayı bu senedi ödemem mümkün olmadı. Kendisi bu senetleri işleme koymuş. Avukatı tebliğat yapmış ama bana bu tebliğat ulaşmadı. Avukat ile telefonda görüştük. Belirli bir taksite bağlayarak bu borcu ödeyebileceğimi bildirdim. Ancak kendisi bunu kabul etmedi ve mal beyanında bulunmadığımdan dolayı 10 günlük ceza alacağımı ayrıca borcu ödeyemediğim taktirde 10 günlük cezadan sonrada içerde kalmaya devam edeceğimi iddia etti. Gerçekten böyle bir şey sözkonusumudur aydınlatırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
On günlük cezadan sonra içerde kalmaya devam etmezsiniz.