Vergi Borcuna Karşı Vergi Dairesinin Haczi
Merhaba Sayın üyeler,
Bursa'da bir ltd. şirketim var,
Vergi Dairesine yaklaşık 15000 Ytl borcm var,
mal bildiriminde bulundum, anlaşma yapmadım elime para geçtikçe ödeyeceğimi bildirdim ,tamam dediler,
ancak bir ihale vasıtasıyla bir devlet kurumuna iş yaptım, ve alacağım doğdu,
parayı beklerken alacağım olan yaklaşık 4700 ytl'nin il döner sermaye saymanlığı tarafından vergi dairesince el konulduğunu ve vergi borcuna karşı mahsup edildiğini öğrendim,
Vergi dairesini tamamını alabilirmi, yoksa normal haciz gib 1/4'ünümünü almalı,
borçlularımıa karşı çok zor duruma düştüm.
tüm ödemelerimi buna göre ayarlamıştım.
Sorum şu , icra iflas kanununda benim bildiğim, hacizlinin yaşaması ve nefes alması için alacağın tamamı bir anda tahsil edilemez,
çünkü nihayetinde borçlununda bir yaşam hakkı vardır.
ancak iş vergiye geldiğinde bu yaşam hakkı tanınmıyor mu?
tamamımı alınıyor,
büyük ihtimalle banka hesaplarınada el konulacak, ne yapayım ,devlet beni zorla kötü işler yapmaya teşvik ediyor, başka banka hesabı açıp ödemeleri orayamı alayım şimdi, işte tamamaına el koyarlarsa bizde başka şeyler düşünmeye mecbur kalıyoruz.
dava açmak istiyorum ama önce sizlere bir sorayım dedim,
DEVLET ALACAĞINI , YAPILAN BİR ÖDEMENİN TAMAMINA EL KOYARAK TAHSİL EDEBİLİR Mİ? HANGİ KANUN VE KANUN MADDESİNE GÖRE BU MÜMKÜN
Selamlar,
ilker
:deli:
Re: Vergi Borcuna Karşı Vergi Dairesinin Haczi
Alıntı:
ilkaytrade rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Sayın üyeler,
Bursa'da bir ltd. şirketim var,
Vergi Dairesine yaklaşık 15000 Ytl borcm var,
mal bildiriminde bulundum, anlaşma yapmadım elime para geçtikçe ödeyeceğimi bildirdim ,tamam dediler,
ancak bir ihale vasıtasıyla bir devlet kurumuna iş yaptım, ve alacağım doğdu,
parayı beklerken alacağım olan yaklaşık 4700 ytl'nin il döner sermaye saymanlığı tarafından vergi dairesince el konulduğunu ve vergi borcuna karşı mahsup edildiğini öğrendim,
Vergi dairesini tamamını alabilirmi, yoksa normal haciz gib 1/4'ünümünü almalı,
borçlularımıa karşı çok zor duruma düştüm.
tüm ödemelerimi buna göre ayarlamıştım.
Sorum şu , icra iflas kanununda benim bildiğim, hacizlinin yaşaması ve nefes alması için alacağın tamamı bir anda tahsil edilemez,
çünkü nihayetinde borçlununda bir yaşam hakkı vardır.
ancak iş vergiye geldiğinde bu yaşam hakkı tanınmıyor mu?
tamamımı alınıyor,
büyük ihtimalle banka hesaplarınada el konulacak, ne yapayım ,devlet beni zorla kötü işler yapmaya teşvik ediyor, başka banka hesabı açıp ödemeleri orayamı alayım şimdi, işte tamamaına el koyarlarsa bizde başka şeyler düşünmeye mecbur kalıyoruz.
dava açmak istiyorum ama önce sizlere bir sorayım dedim,
DEVLET ALACAĞINI , YAPILAN BİR ÖDEMENİN TAMAMINA EL KOYARAK TAHSİL EDEBİLİR Mİ? HANGİ KANUN VE KANUN MADDESİNE GÖRE BU MÜMKÜN
Selamlar,
ilker
:deli:
Vegi borçları "Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Kanun" a göre tahsil edilir.Vergi dairesi, borçlunun üçüncü şahıslardaki hak ve alacaklarının tümü için haciz işlemi uygulayabilir.Saygılar.
Banka hesabınıza bloke koyarsa eğer daire, siz bir dilekçe ile bankadaki paramı vergi borçlarıma karşılık tahsil edin demediğiniz sürece, o parayı daire bankadan çekmez. Ne siz kullanabilirsiniz ne de daire. Yani bloke edilirse hesabınız, dilekçenizi bir an evvel verin. Boşuna gecikme faizi işlemesin.
Alıntı:
avukatc rumuzlu üyeden alıntı
Vegi borçları "Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Kanun" a göre tahsil edilir.Vergi dairesi, borçlunun üçüncü şahıslardaki hak ve alacaklarının tümü için haciz işlemi uygulayabilir.Saygılar.
Bir vergi dairesi çalaşanı olarak Avukat kardeşimin bu yazdıklarına aynen katılıyorum Ayrıca 1/4 denilen kural sadece alınan ücretler ve maaşlar için geçerlidir Onuda amme alacaklarının tahsili usulü hakkında ki kanunda belirtildiği üzere 1/4 ten az 1/3 ten çok olamaz hükmünden kaynaklanır Yani senin konunla alakası yoktur tamamını haczedebilir