Sigortasız çalıştırılma - Hizmet tesbiti
forumlarda aradım ama bulamadım.2004 yılından beri bir firmada çalışmaktayım.sigorta istediğim halde yapılmadı.ihtiyacım olduğundan dolayı işdende ayrılamadım.başladığım tarihten beri pazar günleri dahil 7 gün çalışmaktayım.2 haftada bi hafta içi izin alıyorum.bu konuda ne yapabilirm.aynı şekilde başka bir arkadaşım bu şekil i dava açmış durumda aynı davayı benimde açmam sonucu etkileyebilirmi.benim çıkarlarım ne olur.ayrıca yeni ssk kanunu çıktı davanın kazanılması durumunda eski kanundan ssk girişi yapılabilrimi?yardımcı olursanız çoık memnun olurum.teşekkürler
Re: Sigortasız çalıştırılma - Hizmet tesbiti
yardımcı olabilecek biri yokmu arkadaşlar
Bunca zamandır sigortasız çalışman büyük bir hata. Bu konuya önce çalışanların duyarlı olması lazım. Sigorta istediğini söylediğin halde sigorta yapılmıyorsa bunu ssk'ya bildireceksin. Ya da şimdi yaptığın gibi bu duruma göz yummaya devam edeceksin. O zamanda kaybeden sen olacaksın. Bu günleri ileride çok ararsın. Zararın neresinden dönersen kardır. Dava açarsanda kazanma ihtimalin çok yüksektir...
Yapılacak olan hizmet tespit davası açarak, orada çalıştığınız süreleri ispatlamak, ispat tanıkla yapılabilir, sizin orada çalıştığınızı bilen, gören kişileri tanık olarak gösterebilirsiniz. Dava hem SSK'ya ve hem de şimdiki işvereninize karşı açılacaktır.