Amator denizcilik sertifikasi sahibiyim tekne kullanma yetkim var acaba deniz kuvvetlerine girebilirmiyim veya ihtimali nedir???
Printable View
Amator denizcilik sertifikasi sahibiyim tekne kullanma yetkim var acaba deniz kuvvetlerine girebilirmiyim veya ihtimali nedir???
birsey eklemeyi unuttum tekne kullanma ehliyetim var yalniz pek kullanmayi bilmiyorum daha sonra deniz kuvvetlerine girersem acaba hukuki bir problem olabilirmi.....yalniz tekne ehliyetim var......saygilarimla
Anlayamadım ? Nereye girmek istiyorsunuz o ehliyetle ? Ve ne olarak?
Buradaki sorun şu . Kuvvet komutanı olarak mı başlanacak göreve Saha komutanlığı veya donanma komutanlığı yeterli mi ?
A be arkadaşım yaşın kaç? Ne olarak başlayacaksın DZKK da Askerlikle mi ilgili bu soru yoksa askerliğini yaptın mı ?
O ehliyet her kapıyı açacaktır.Size başarılar.
Merhaba ben sunu demek istemistim simdi benim bu sertifikam var askere giderken hani sinava aliniyorya yedek subaylar orada bu sertifikami gosterdigimde acaba denizci olabilirmiyim bunu merak etmistim bilginiz varsa.....
bana ya uluslararasi kaptanlik belgesi yada 3 yillik dalgiclik belgesi gecerli olur dediler acaba bilginiz varsa cok sevinirim ilginize ve yardimlariniza cok tesekkurler
Ufak bir ihtimal de olsa etkili olur. Genelde denizcilik yüksek okulu öğrencilerini asteğmen olarak deniz kuvvetlerinin yüzer birliklerine alıyorlar.
Bir dip not dümen tutmuyor asteğmenler ..
Su an deniz astegmen olarak gorev yapiyorum, sunu soleyim bu donem sadece 66 dz. atgm aldilar ve her donem sayı daha da dusecek. Ayrica gemi insaat veya guverte mezunu deilsen gemide gorev vermezler sana zaten onlara da ancak şamandıra gemilerinde gorev veriyolar yani fırkateyn yuzu goremez hicbir atgm.
uzun lafin kisasi sertifikanin direk etkisi olmaz cunku islerine yaramaz cunku sana hicbir deniz aracinda gorev vermezler ama yine de goz onunde bulundururlar tabiki.
Fırkateyn komutanları Kurmay yarbaydır Asteğmen değil... Vardiye subay yardımcısı olarak Denizcilik yüksek okulu güverte bölümü mezunları ihtiyaç varsa tertiplenir.