-
Geçici görevlendirme
sayın hukuki net yetkilileri bir devlet memuru istemediği halde bir başka il veye ilçeye geçici süreli olarak görevlendirilmesi yasalmıdır.memurun bu görevi kabul etmeme gibi bir lüksü varmıdır eger kabul etmeme gibi yasal bir hakkı varsa gelen geçici süreli görev yazısını tebliğ etmelimidir veya tebliğ etmeyip gelen yazının altına muafakat vermiyorum diye hukuki bir terimmi yazmak lazım görevi kabül etmemenin memur açısından cezai bir müeyyidesi varmıdır cevap veririseniz sevinirim
-
Re: Geçici görevlendirme
657 sayılı DMK. EK 9. maddesi:
GEÇİCİ SÜRELİ GÖREVLENDİRME ŞARTLARI:
Ek Madde 9 - (Değişik madde: 15/05/1975 - 1897/1 md.)
Geçici süreli görevlendirme yoluyle başka bir görevde çalışan memurlar hakkında aşağıdaki esaslar uygulanır.
a) Ek madde 1'e göre görevlendirilen memur, hem kendi sınıf ve mesleğinin hem de geçici süreli olarak görevlendirildiği işin mevzuatına uymakla yükümlüdür.
b) Geçici süreli olarak görevlendirilen memurlar aylıklarını görevlendirildikleri kadrodan alırlar ve bu kadronun diğer haklarından yararlanırlar.
c)(Değişik bent: 27/09/1983 - 2902/1 md.) Geçici görevlendirilme memurun muvafakatı ile olur ve 2 yılı geçemez. Ancak, yurt dışına atanan koruma görevlileri için bu süre bir katına kadar uzatılabilir.
d) Geçici süreli görevlendirme yalnız 7 nci ve daha yukarı derecelere tahsis edilmiş görevler hakkında uygulanır. Geçici süreli görevlendirmenin memurun mesleği ile ilgili olması şarttır.
e) Geçici süreli görevlendirme, Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü üzerine ilgili Bakanlıkların müşterek karariyle yapılır. Geçici süreli görevlendirmenin uygulanabileceği haller, şartlar, süresi, sicil ve sair hususlar yönetmelikle belirtilir.
-
peki ''memur isteğiyle'' geçiçi görevlendirme yapıldı. fakat bi süre sonra memur görevlendirildiği kurumdan ayrılmak isterse (diyelim ki sorunlar yaşadı),
isteğini yaptırabilirmi?
yada yaptırabilmesi yani eski kurumuna dönebilmesi için ne yapmalıdır?
-
ben tam olarak bunu anlatmak istememiştim.aynı ünvanda aynı teşkilatın başka bir ildeki müdürlüğünde geçici süreli olarak 5 ay 6 ay görevlendirilmeden bahsetmek istemiştim
-
selam arkadaşlar bende kendimle ilgili bu konuda bir şeyler paylaşmak istiyorum. bunlara ilgili arkadaşlar cevap yazarsa çok sevineceğim.
ben bir sağlık çalışanı yani hekimim, aynı ilçe devlet hastanesinde aynı branştan 2 hekimiz. ilk olarak ben atanıp göreve başladım benden 3-4 ay sonra bayan arkadaş atandı. yaklaşık 1 yıl beraber aynı ilçe devlet hastanesinde çalıştık. bu arada ben 7 yıllık evliyim, eşimi taşıdım ilk gelen benim daha sonra gelen bayan hekim arkadaş bekar ilk görev yeri, öğretmen evinde kalıyor bu esaslar doğrultusunda bana sağlık il müdürlüğünden bizim ilçeye en uzak ilçeye geçici görevlendirme yapıldı ancak bu geçici görevlendirmede aynen " A ilçe devlet hastanesinde çocuk hekimi olmadığında, B hastanesindeki 2 çocuk hekiminden Dr. X A ilçe hastanesine geçici görevledirilmesine diye valilik onaylı yazı ile ne yasası ne süresi belirsiz yazı ile beni görevlendirdiler. il sağlık müdürünü arayıp soruyorum bunun süresi nedir diye bana süresiz olduğunu söylüyor. neyse ilk ay gittim sonra vali beye çıktım durumumu arz ettim durumun düzeltileceğini söyledi fakat il sağlık müdürü doktor hanımı arayıp bu ilçede çalışıp çalışmadığını soruyor ve hayır deyince bu kez 1 er aylık dönüşümlü gidilmesi şeklinde süresi ve yasası belirsiz görevlendirme çıkarılıyor. burada bu görevlendirmede DMK na göre mi? yoksa sağlık bakanlığı atama nakil yönetmeliğine göremi karar verilecek. mesala sağlık bakanlığı atama yönetmeliği madde 11 de 3 ayın üzerindeki geçici görevlendirmelerde bakanlık onayı alınması yine 5442 sayılı il özel idare kanunda da aynı şekilde ifade edilmesine rağmen il sağlık müdürlüğü DMK ek 9. maddeye göre 2 yıl olarak belirtiyor bu doğru mu? geçici görevlendirmelerde hizmet puanı ve kıdemin önemi yokmu? bu geçici görevlendirme nedeni ile aile birliği ve bütünlüğü zedelendi eşimin ve benim psikolojim bozuldu ancak il sağlık müdürlüğü devlet işlerinde duygusallığa yer yoktur diye cevap vermesi doğrumu ? 3 ayın üzerindeki görevlendirmelerde bakanlık oluru alınması kalktımı? (13.04.2007 tarihli yönetmelikle) bu olaydan ailecek çok etkilendik bana kasıtlı olarak yapıldığını düşündüğüm bu olayda kendi adıma neler yapabilirim. cevaplarsanız çok sevinirim.