-
Oyuna geldim...
Ben 12 yıllık evli 2 çocuk annesi bir ev hanımıyım.. Eşim öğretmen.. Eşimin ruhsal durumu iyi değil.. (akıllı delilerden) Bana hayatı çekilmez hale getirdi ve beni tuzağa düşürdü.. Babamın ölümünden sonra bana bir sahil kasabasında 2 tane dublex villa miras kaldı.. Bunun üzerine eşim bana bu evleri kendisine satış yapmam için tehdit etmeye başladı.. Zaten kötü giden evliliğimiz dahada kötü gitmeye başlamış hiç huzurum kalmamıştı.. Herşeye çocuklarım için katlanıyordum.. Bu evleride nasıl olsa sonunda çocuklarıma kalır, ha benim ha onun düşüncesi ile eşime satış yaptım.. Hiç değilse belki evimzide biraz huzur olurdu diye düşündüm. Tabiki karşılığında para almadım, çünkü bu aramızda bir formalite satışıydı. Satış işlemi bittikten bir hafta sonra kendisi bana kendisine satış yaptığım evlerimizin bulunduğu kasabaya özür tayini isteyeceğini bunun için de boşanmamız gerektiğini söyledi.. Bunun bir oyun olup olmadığını kendisine sordum.. Kensisi bana sadece formaliteden boşanıp tayin çıkınca tekrar nikah kıyacağını ve böyle düşündüğüm için daha sonradan yüzümün kızaracağını söyledi. Yinede her ihtimale karşılık çocuklarımın velayetini bana vermesini istedim.. Oda bana tamam sahip olduğumuz tüm mallara karşılık istediğini yaparım dedi.. ve planladığı gibi biz anlaşmalı olarak boşandık.. Herşey bittikten sonra nasıl bir tuzağa düştüğümü anladım.. Ama iş işten geçti.. Şimdi bana ne nikah kıyıyor ne de çocuklarımı alıp gitmeme izin veriyor.. Nikahsız olarak beraber yaşıyoruz.. Bana bir yol gösterin.. Hukuki olarak yapabileceğim bişey var mı?
-
Re: Oyuna geldim...
Hanımefendi neden bunları yapmadan önce bir avukata danışmadınız, çocuklarınızın velayeti karşılığında tüm malları şart olarak ileri sürdüğünde de mi uyanmadınız? Bence başta yapmadığınızı şimdi yapın, derhal bir avukatla görüşün. İşler çıkmaza girdikten sonra avukata gitmekle elinize ne geçecek onu da bilmiyorum ama en azından hatanızdan ders alırsınız...