Kredi Kartı Borcu Hakkında
Merhaba aklıma uzun süredir bir konu takıldı ve cevabını kimseden alamıyorum. Nisan 2007 de ...bank'tan aldığım kredi kartından dolayı ihbar mektubu geldi, mektubu almadan parayı ödedim,yalnız yakın zamanda başka bir bankadan kredi çekmek istedim bana kanuni takiptesiniz ve kredi veremeyiz dediler. Ben bu borcu ihtar mektubunu tebliğ etmeden ödedim kanuni takibe geçsem bile parayı ödediğim için bunu silmeleri gerekmiyormuydu, aradan 5 ay geçti bankaya gitsem bu olayıböyle anlatsam kanuni takipten silinirmiyim. Normalde bu borcu ödediğim için silinmesi gerekmiyormuydu. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. ben avukata verip dava açmayı bile düşündüm yalnız kanunları bilmediğimiz için dava açıp açmamakta kararsızım. bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum
Re: Kredi Kartı Borcu Hakkında
elinizde borcu ödediğinize dair bir
belge vardır. icradairesine gidip hakkınızda ne gibi bir borçtan takip oldugunu sorun ögrenin eger ödediğiniz kredi kartından kaynaklanıyorsa ödediğinizi gösterin bir takip işlemi varsa borca itiraz edebilirsiniz
Alıntı:
sbnm86 rumuzlu üyeden alıntı
elinizde borcu ödediğinize dair bir
belge vardır. icradairesine gidip hakkınızda ne gibi bir borçtan takip oldugunu sorun ögrenin eger ödediğiniz kredi kartından kaynaklanıyorsa ödediğinizi gösterin bir takip işlemi varsa borca itiraz edebilirsiniz
Selo25 İsimli Kullanıcının Sorduğu Soruyla Bu Cevabı Bağdaştıramadım Ben.
Sn kullanıcının Öğrenmek İstediği; Merkez Bankasında da kara Liste Diye Adlandırılan Ve Bankaların Üye Oldukları Kredi Kayıt Bürosundaki ( KKB ) Risk Listesinde Adının Olduğu. Ve Kredi Kullanmak İstediğinde Karşısına Bu Engelin Çıkmaması İçin Bu Listeden İsmini Nasıl Sildirebilir Bunu Öğrenmek İstiyor.
Sanırım Konuyu Özetleyebilmişimdir.
Tşk.
sbnm86 rumuzlu kişinin dediği doğru benim öğrenmek istediğim merkez bankasındaki kara listeden nasıl ismimi sildirebilirim.
Forumları araştırın cevabınızı bulacaksınız "kara liste" kelimesini sorgulayın
Alıntı:
selo25 rumuzlu üyeden alıntı
sbnm86 rumuzlu kişinin dediği doğru benim öğrenmek istediğim merkez bankasındaki kara listeden nasıl ismimi sildirebilirim.
sayın selo25 sorunuzu yanlış anlamışım kusura bakmayın.. bir yazıda şu cümleleri buldum:
Kara listeden nasıl çıkılıyor?
Merkez Bankası, söz konusu listeye alınan isimlerden borcunu daha sonra ödeyenleri üç yıl sonra, ödemeyenleri ise beş yıl sonra çıkarıyor. Hazırlanan bu listeler ilgili bankaların veri tabanlarında da tutuluyor. Bu nedenle Merkez Bankası'nın kütükten çıkardığı isimleri bankaların kendi sistemlerindeki listeden silip silmemeleri ise kendi yetkilerinde bulunuyor.
saygılar