Re: vasiyetname iptal edilirmi??
benm babam'ın ilk eşinden çocukları yurtdışında kalıyorlar. 30 yıldır babamı arayıp, sormuyor, gormuyorlar.babam 18.12.2005 yılında vefat etti.vefat etmeden önce çocuklarının kendini 30 yıldır arayıp sormamasından dolayı mirasından mahrum ediyorum diye vasiyetname çıkardı.şimdi yurdışında 30 yıldır babasına sahip çıkmayan çocuklar vasiyetnamenin iptalini istiyor.bu vasiyetname iptal olunurmu.bizim bu durumda ne yapmalıyız.çok maduruz yardım ederseniz sevinirim.şimdiden teşekürler
Re: vasiyetname iptal edilirmi??
selam;babam,annem ve 6kardeş ortak iş yerıne sahıptık.3erkek kardeş kendı aralarında ortaklık kurdu ve işleri ayırdı.ama tum hısse abımın üzerındeydı.bız 3kız kardeş memuruz bu nedenle kagıt üzerınde abımın üzerınde bulunan ortak işyerımızdekı hisselerımızı anneme satış yapıyor olarak gösterdik ve hisselerımızı annemız satın almış olarak yenı ortaklıgımıza başladık.tabii ki bu işi yürüten babam lakın babamın gercektede kagıt üzerındede hiçbir kanuni hakkı görünmuyor hepsi annemın üzerınde görünuyor. erkek kardeşlerımız haklarını almış olmalarına ragmen babamın vefatı ile ''baba haklarını'' alacaklarını söylüyorlar.yani babamızın bize calısıyor olmasından dolayı bize ait hisselerın kazancları üzerınden pay almak istiyorlar. bu konuda daha geniş bilgiye sahip olmak istiyorum ve bu durumda şuan babam hayatta iken önlem olarak ne yapabılırız bu konuda yardımcı olursanız< sevinirim.iyi çalışmalar.teşekkür ederim