Re: Yalan soyleyen kiracı
Sayın kamill, deliller incelenmeden, gerekli araştırma yapılmadan, kiralayan ile kiracı arasındaki uyuşmazlığın giderilebilmesi imkansızdır. Sizin sözünüz kadar kiracının da sözüne itimat edilir. İncelemeyi yapan hakimin de dosyayı incelemek için süreye ihtiyacı vardır. İlk celsede karara bağlanan dosya görmek pek mümkün değil.
Alıntı:
kamill rumuzlu üyeden alıntı
Kiracım kirayı ödemediği için icradan tahliye talepli 30 günlük ödeme emri çıkarttım .7 aydır kirayı ödemediği halde ödedim diye itiraz etti bundan bir kaç gün evvel mahkemeye çıkıldı hakim tekrar mahkemeyi ileri bir tarihe attı. Banka dekontlarında iki ay haricinde 7 ay kiranın ödenmediği gözüküyor .Kiracının ödedim diye yalan soylediği halde buna rağmen mahkemeyi neden ileri bir tarihe attığını anlayamadım benim sormak istediğim kiracının ödemediği , yalan soylediği ve mahkemeyi oyaladığı halde herhangi bir müeyidesi yok mudur saygılar .
sayın kamill
icra kanununda icra inkar tazminatı denilen bir müessese var
bunun şartları vardır
ilamsız bir icra takibi olmalı,
borçlu borca haksız itiraz etmiş olmalı
alacaklı itirazın kaldırılmasını talep etmelii.......
bu tazminat ın oranı%40 tır
saygılar.
Değerli Cevaplarınız İçin Teşekkür ederim...
Birde bmöyle bir durum var bende kiramı elden ödüyorum genelde ev sahibi ödemedi derse ne yapabilirim ? öyle imza falan da yok ?
Alıntı:
gokhan216 rumuzlu üyeden alıntı
Birde bmöyle bir durum var bende kiramı elden ödüyorum genelde ev sahibi ödemedi derse ne yapabilirim ? öyle imza falan da yok ?
İşte bu yüzden kirayı öderken yazılı belge (imza makbuz dekont vs.) almanız gerekir.
Çünkü ödediğinizi ancak yazılı belgeyle ispatlayabilirsiniz.