Öğrenim Kredisi ile ilgili
Merhabalar
Öğrenim Kredisi geri ödemesi ile ilgili bildirim 2006 Kasım ayında gönderilmiş. Ancak elimize ulaşmadı.Şuan da ise ödeme yapılmayan her ay için faiz uygulanmış ve borç 5000 ytl olmuş.Yazı elime ulaşmadığı için itiraz etsem bi faydası olurmu?Faizi kaldırma yada ödemeyi taksit haline getirme şansım varmı. Bana bu konu hakkında bilge verebilirmisiniz. Teşekkürler
Re: Öğrenim Kredisi ile ilgili
Alıntı:
etka_ rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Öğrenim Kredisi geri ödemesi ile ilgili bildirim 2006 Kasım ayında gönderilmiş. Ancak elimize ulaşmadı.Şuan da ise ödeme yapılmayan her ay için faiz uygulanmış ve borç 5000 ytl olmuş.Yazı elime ulaşmadığı için itiraz etsem bi faydası olurmu?Faizi kaldırma yada ödemeyi taksit haline getirme şansım varmı. Bana bu konu hakkında bilge verebilirmisiniz. Teşekkürler
itiraz etmeniz ne kadar mümkün bilemiyecegim çünkü hatırladığım kadarıyla bir belge imzalatıyorlar ve bu belgede
2yıl içinde
ödemelerin başlayacağı yazıyor..bu nedenle temerrüt durumuna düştüğünüz söylenebilir..
Alıntı:
etka_ rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
sayın etka
sanırım sizeicra dairesinden size ödeme teblig gelmiştir
icra kanunu geregince borca itiraz mümkün
ayrıca
takside baglanma talebinde bulunmanızda mümkün
saygılar
Alıntı:
sbnm86 rumuzlu üyeden alıntı
sayın etka
sanırım sizeicra dairesinden size ödeme teblig gelmiştir
icra kanunu geregince borca itiraz mümkün
ayrıca
takside baglanma talebinde bulunmanızda mümkün
saygılar
öğrenim ve harç kredileri "Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Kanun" gereği vergi dairelerince tahsil edilebilir.Borca ilişkin itirazlarda vergi mahkemelerine yapılır.Saygılarımla.
Alıntı:
avukatc rumuzlu üyeden alıntı
öğrenim ve harç kredileri "Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Kanun" gereği vergi dairelerince tahsil edilebilir.Borca ilişkin itirazlarda vergi mahkemelerine yapılır.Saygılarımla.
evet, hatırlatmanız için teşekkür ederim
saygılar avukatc
öğrenim kredisini itirazın hiç bir önemi yok. çünkü öğrenim kredisi alırken imzalamış olduğnuz taahhütname hükmüne göre: okulunuz bittikten sonra geri ödeme bilgilerini kendinizin BİZZAT takip edeceğinize ilişkin çok açık hüküm bulunmaktadır. kaldı ki KYK kurumunun tebligat yükümlülüğü de bulunmamaktadır.
bu sebeple borca itiraz etseniz dahi hukuken bir anlamı yok. çnkü sözleşmede kendiniizin geri ödeme bilgilerini araştırıp geri ödeme yapacağınza ilişkin açık taahhüdünüz var.
iyi günler dilerim
Teşekkürler cevaplarınız için.
Cevap: Re: Öğrenim Kredisi ile ilgili
Merhaba Ben malesef 2001 yılında aldığım krediyi geri ödemek için her defasında kredi yurtlar müdürlüğüne gidip borç araması yaptığımda bana borcun yok dediler ve borcum olmadığına dair yazı verdiler.
Bunun nedeni şimdi anlaşıldı meğer TC kimlik numaramı yanlış girmişler.
Şu anda icra dairesi aracılığıyla dava açılmış durumda ben bu konuda amlesef aflardan borcum sistemde gorunemedigi icin yararlanamadım. Bu konuda itihraz edebilir miyim?
Tesekkurler