-
Belgesiz Ortaklık
Merhabalar. Belgesiz ortaklıktan kaynaklanan mağduriyetim için yardımlarınıza ihtiyacım var. En eski ve en yakın arkadaşımla açmış olduğum işyerinin kapanması üzerine gelişen olayları anlatmak istiyorum.
İşyerinin vergi levhası, elektrik, su, telefon, adsl, kredi kartları ve krediler benim pozisyonum uygun olduğu için hepsi benim adıma idi. Başlangıçta samimiyetten kaynaklanan güvenden dolayı ortaklıkla ilgili hiçbir şeyi kağıda dökmedik. İyide sayılan birde işim var ve iş için başka bir şehirde yaşamaya başladım. Ofisi de kapatmadan arkadaşa teslim ettim. Ortaklığımız devam ederek bende uzaktan takip edip destek veriyordum. Bu süre zarfında ofis tarafından borçlarla ilgili kurumlara hiç bir ödeme yapılmayınca borçlardan dolayı yasal takipler başladı. Hesabımı bloke edip borçları çekmeye başladılar. Bir kısmını bu şekilde ödedim.(Bu arada artık ortağım ortalıkta yok. Zorla arayıp buluyorum.) Sonrada bu işin böyle gitmeyeceğini borçları paylaşıp ofisi kapatmamız gerektiğini belirterek biz ve babalarımız toplanarak sözlü olarak anlaştık. Ayrıldıktan sonra karşı taraf söylediklerinin hiç birini yapmayınca başka icra olayları filan da oldu. Ödeyebildiğim kadarını ödemeye çalıştım ve şimdiye kadar 20.000ytl kadar ödeme yaptım .Ama halen devam ediyor ve şu anda da bir banka kredisi için avukatlık bürosundan 4.000ytl ödenmesi için kağıt geldi. Bunun dışında da bir 15.000ytl lik borç daha var ve benim ortak ortalıkta yok. Artık ödeyecek gücümde kalmadı, daha yeni evlendim ve malum yeni evlilik hali bilirsiniz. Şimdi benim bu adama yasal olarak yapabileceğim bir şeyler var mı? yada nasıl bir şeyler kopartabilirim? Ofiste bırakmış olduğu bütün şahsi eşyaları bende.(nüfus cüzdanı, ikametgah v.s.) Ayrıca şirket antetli kağıtlarda işyeri yetkilisi olarak atmış olduğu bir çok belge var. Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
-
Re: Belgesiz Ortaklık
Fikir verecek olan yok mu?
-
Elinizde belge yok , çek senet almamışsınız sözleşme yapmamışsınız. İşletme sizin üzerinize, siteden yardım bekliyorsunuz. Ne diyelim ki size.
Borçlarınızı odemenin takside bağlamanın bir yolunu bulun
-
Tayfun Bey,
öncelikle cvp verdiğiniz için teşekkür ederim.
Elimde boş bir senet var ama senetin 1. isim kısmında ilgisi olmayan bir arkadaşımın ismi ve 1 adet imzası var. Kefil kısmında ise bana borçlu olan kişinin ismi ve 2 adet imzası var. Kefil kısmında adı geçen kişiden almak istiyorum. Bu senetle ilgili işlem yapabilir miyim?
-
[QUOTE=hokinen;134959]Tayfun Bey,
öncelikle cvp verdiğiniz için teşekkür ederim.
Elimde boş bir senet var ama senetin 1. isim kısmında ilgisi olmayan bir arkadaşımın ismi ve 1 adet imzası var. Kefil kısmında ise bana borçlu olan kişinin ismi ve 2 adet imzası var. Kefil kısmında adı geçen kişiden almak istiyorum. Bu senetle ilgili işlem yapabilir miyim?[/QUOTE
evet yaparsın icra takibine koyarsın 2 isimden istediğine takip yaparsın. varsa malı mülkü alabilirsin ne şanslısınki o seneti almışsın buda bişeydir.