Avukatın davayla ilgilenmemesi
merhaba ben bosanma davasi icin bir avukatla anlastim. Bosanmak uzere oldugum esim cocugu ancak onun evine gittigimde gorebilecegimi benimle hic bir yere gondremeyecegini soyluyor cocuk 5 yasinda bu konuda avukat sen bana haber ver ben bir kagit cikrtir gormeni saglarim dedi ama yaklasik 15 gundur uasmaya calisiyorum avukat ne telefonlarima cikiyor ne de maillerime cevap veriyor sizce ne yapmaliyim yada avukati nasil degistirebilirim ve bu avukatin davayla ilgilenmemesi ona bir yukumluluk getirirmi simdiden tesekkurler
Re: Avukatın davayla ilgilenmemesi
Bu anlatımınızdan avukatınızın davayla ilgilenmediği anlamı çıkmaz. Avukatlar bir çok davayla ilgilenirler. Size kısa yoldan söylediği ''bir kağıt çıkarttırırım görürsün'' dediğide kırtasiyede satılan bir belge değil bir prosedürü vardır. Hemen evhama kapılacağınıza avukatınızın bürosuna bir uğrayın
15 gündür Avukatınıza ulaşamama nedeninizi tam anlamı ile öğrenin derim.
Belki şehir dışında, belki de bürosunda olmamak için başka nedenler var, hasta, kendisi ile ilgili yahut bir başka müvekkille ilgili dışarıda olması gerekli bir iş vardır.
Size bu işle ilgilenmeyeceğini söylememiş. Ne yapabileceğini söylemiş.
İşlemlerin belli bir süresi vardır ve size sonuç aldığında bildireceği için diğer işler ile ilgilenirken ona ulaşamamış olabilirsiniz.
ben yurt disinda yasiyorum 20 gundur ulasamiyorum arkadasima arattirdim ona cevap veriyor yanliz benim telefonlarima cikmiyor sekterine musait olunca ararim demis ama onun uzeruíndende 10 gun gecti hala bi ses seda yok.Bana sen gelmeden 1 ay once haber ver kagidi cikartalim dedi onun icin ugrasiyorum cocugumu gorebilmek icin ama neden boyle yapiyor hala anlamis degilim
Alıntı:
murtiswe rumuzlu üyeden alıntı
merhaba ben bosanma davasi icin bir avukatla anlastim. Bosanmak uzere oldugum esim cocugu ancak onun evine gittigimde gorebilecegimi benimle hic bir yere gondremeyecegini soyluyor cocuk 5 yasinda bu konuda avukat sen bana haber ver ben bir kagit cikrtir gormeni saglarim dedi ama yaklasik 15 gundur uasmaya calisiyorum avukat ne telefonlarima cikiyor ne de maillerime cevap veriyor sizce ne yapmaliyim yada avukati nasil degistirebilirim ve bu avukatin davayla ilgilenmemesi ona bir yukumluluk getirirmi simdiden tesekkurler
avukatlık kanununda avukat davayı istediği zaman bırakabilir, gerekçe göstermek zorunda değldir diyor. istediği davayı kabul edebileceği gibi, üstlendiğiş davayı uygun görürse bırakabilir. "bu avukatin davayla ilgilenmemesi ona bir yukumluluk getirir mi?" demişsiniz. anlattığınız olayda avukat yükümlülük altına girmeyecektir.