Askerlik tecilini geri alabilir miyim?
Kurumsal büyük bir şirkette iş fırsatı yakaladım. Sınavlar ve mülakatlar başarılı geçti. Ancak işe alınmam için askerlik şubesinden 2 yıl tecilli olduğuma dair belge almam istendi. Ben ise bu firmada evlenecek olmamdan dolayı maximum 1 yıl çalışabilirim. Daha sonrası askerlik ve evlilik olacak hayatımdaki plana göre. Şu an için bu işe çok ihtiyacım var. 1984 doğumluyum, 4 yıllık işletme mezunuyum. Bu yıl mezun oldum. Sizce nasıl yapabilirim? Tecili geri çekme şansım var mı sonradan?
Re: Sizce nasıl yapmalıyım?
Alıntı:
hakancenan rumuzlu üyeden alıntı
Kurumsal büyük bir şirkette iş fırsatı yakaladım. Sınavlar ve mülakatlar başarılı geçti. Ancak işe alınmam için askerlik şubesinden 2 yıl tecilli olduğuma dair belge almam istendi. Ben ise bu firmada evlenecek olmamdan dolayı maximum 1 yıl çalışabilirim. Daha sonrası askerlik ve evlilik olacak hayatımdaki plana göre. Şu an için bu işe çok ihtiyacım var. 4 yıllık işletme mezunuyum. Bu yıl mezun oldum. Sizce nasıl yapabilirim? Tecili geri çekme şansım var mı sonradan?
Konuyla ilgili bilgi sahibi değilim;ancak tecilin sonradan bozulup askere gitme şansı olduğunu biliyorum. Bence askerlik şubesinden daha fazla bilgiyi almanızda fayda var.
Re: Sizce nasıl yapmalıyım?
Tecil süreniz içerisinde dilediğiniz an tecilin iptal edilerek erken sevke dahil olmak istediğinizi belirten bir dilekçe ile başvurabilirsiniz.
Ancak iş yeriniz asgari iki yıl size göre plan yaptığınıda unutmayın. Sanki bir kandırma var gibi geliyor bana...
Re: Askerlik tecilini geri alabilir miyim?
Yok ben daha önce insan kaynakları ile konuştum. Prosedür olarak işe alımlarda 2 yıl tecil isteniyormuş. Ama sonra bağlayıcı değilmiş. 1 yıl sonra da işten ayrılabilirsin dediler.
tecili geri almanız mümkündür. Ancak bunu boyle ifade ederseniz sorun yaşarsınız girişeceğiniz prosedur erken sevk tir
Şöyleki
Tecil yaptırmış olsanız bile askere alınmanız mümkündür. Ki bu butun tecillerde ( saglık konusundaki zorunluluk sebebi ile şimdi askere alınamaz vs raporu alanlar vaktinden once iyileştiklerinde sozkonusu olan durum hariç ki bu konuyu bilmiyorum :9 ) geçerlidir
Ancak bunun için yedek subay aday statusunde olduğunuz için sizin sevk /celp tarihlerinize uygun olarak vaktinde yerli / yabancı askeri şubelerinize başvuruda bulunmanız gerekir
Sizi savsaklamak istemeleri halinde her T.C vatandaşının almaya hakkı olduğu " askerlik durum belgesi"ni yazılı olarak talep edip buradaki tecil bitim tarihine gore ve başvuru tarihinize gore en yakın erken sevk başvuru tarihi olan tarihte erken sevk için dilekçe vermeniz gerekir . Dilekçe hakkınızı vaktindende once kullanmanız paratikte tavsiye olunur.
Tarih sure dilekçe vs için www.asal.msb.gov.tr/ araştırma yapinız zira burası hukuki bir platform konu ise askeri subelerle ilgili
Askerlikten çok çekmiş bakaya olarak yargılanmış sicili bozuklardan oluşan bir alaya ( Türkiyede sayılıdır ) düşmüş bir magdur avukat olarak içim sızladığı için size yardım etmiş olayım :)
Verilen değerli bilgiler için çok teşekkür ederim :) Peki ben şimdi bu durumlara göre 2 yıl tecil olabilir miyim askerlikten?