Temerrüt faiziyle geri ödeme(Bursun şartlarını yerine getirmezsem)
Merhabalar;
Bir kurumdan burs alacagım, 2 yıl boyunca her ay 1250 ytl burs alacagım eğer herhangi bir şekilde şartları sağlayamazsam temerrüt faiziyle bursu geri ödeyeceğim.
2 yıl boyunce 30.000ytl aldım ve bir şekilde bunu benden geri istediler bu taktirde borcum faiziyle birlikte ne olur?
ödemeler taksit taksit yapılabilir mi?
cevap verirseniz sevinirim.
Re: Temerrüt faiziyle geri ödeme(Bursun şartlarını yerine getirmezsem)
Doğru mu anlıyorum,borcunuzun faizinin hesaplanmasını mı istiyorsunuz(!)
evet tam olarak onu istiyorum. faiz oranlarını arastırdım fakat kesin birşey bulamadım.aylı gunluk yıllık vb kafam karıstı. ben taksit taksit alıyorum bursu ama 2 yıl sonunda toplam uzerinden mi faiz uygulanır yoksa ay ay ust uste bine bine mi? hiç bir fikrim yok
Burada bu sorunuza yanıt bulabileceğinizi sanmıyorum.
ya istedigim cok ayrıntılı bişey degil su anda böle bi sorunumda yok ögrenmek istedigim nedir bu kaba taslak bişi denemezmi arkadaşlar.
Alacağınız bursun geri ödenip ödenmeyeceği bursu veren Kurumun bileceği iştir. Eğer ileride isteme durumu varsa kaç oranında faiz işleyeceğini de yine Kurum bilebilir. O oranı Kurumdan öğrendiğiniz takdirde işleyecek faizi hesaplatmak için de ne yazık ki! bir hukuk forumuna değil de bir muhasebe forumuna üye olmanız gerekecektir.
İyi günler...