Re: Bakaya iken mezun oldum
Yanlış demişler yada siz yanlış anlamışsınız.
Öğrenim durumunuzdan kazandığınız hak kısa dönem askerlik veya yedek subaylıktır. Ancak mahkemeye sevk edileceğiniz gerçektir. Cumhuriyet savcılığı '' Kovuşturmaya yer yoktur'' kararı verirse davanız düşer. Aksi taktirde yargılanır para cezasına çarptırılırsınız.
peki bendede şu durum var açıköğretimde 2 sene kalmak tecil ettirmiyor ve kaldım bu durumda bir sene kaçak olup bir üst sınıfa geçtiğimde şubeye öğrenci belgemle gitsem kaçak durumum düşermi yaşım 22 teşekkürler
Merhaba. benim sorumda konuya yakınca. 1977 doğumluyum ve yaştan dolayı 22 kasımda askerlik kararım var ve aöf 4. sınıftan 1 dersten kaldım.Ne yapmalıyım ve ayrıca askerlik vazifesini yerine getirirken bu tek dersi versem fakülte mezunu statüsüne girermiyim.şimdiden teşekkürler
Teşekkür ederim. Peki 22 kasımda mı alırlar beni askere yoksa kaçma gibi bir imkanım varmı. Memur olduğum için işlemleri ne zaman başlatmam gerekir. Kusura bakma sorularım biraz dağanık ama çevremde bilgi sahibi kimse yok şimdiden ilgin için sağol...
Alıntı:
barsem rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. benim sorumda konuya yakınca. 1977 doğumluyum ve yaştan dolayı 22 kasımda askerlik kararım var ve aöf 4. sınıftan 1 dersten kaldım.Ne yapmalıyım ve ayrıca askerlik vazifesini yerine getirirken bu tek dersi versem fakülte mezunu statüsüne girermiyim.şimdiden teşekkürler
Girersin girmesinede tavsiye etmem.Şu nedenle kısa dönem olursan er olarak yaptığın süre mahsup edilir.Ancak yedek subay olursan statü farkı nedeniyle er olarak yaptığın süre mahsup edilmez.Yeni baştan askerliğe devam.
yani şimdi şu durumda kaçmamımı önerirsiniz. mesala kasım 22 sevk tarihim bu süre içinde bi rapor alsam ve dilekçe ile askerlik şubesine göndersem bi faydası olurmu.