Türk Telekom IP adresinin Hangi Kullanıcıya ait olduğunu Bulamadı Telekoma Dava Açabilir miyim?
2006 Yılında tarafıma e-posta üzerinden hakaret edilmişti. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmam neticesinde Savcılık ve İst. Emniyet Müdürlüğü, Türk Telekomdan kullanılan ip numarası hakkında bilgi istemesine rağmen, Türk Telekom ilgili ip numarasının belirtilen tarih ve saatte sistemlerinde kullanılmadığını yine kendilerine ait olan bir e-posta adresinin sistemlerinde kayıtlı olmadığını belirtmektedir. Durum böyle olunca Savcılığın işini zorlaştırmamak için tarafıma hakaret eden kişiden şikayetçi olmamak için vazgeçtim. Savcıyla görüşüp şikayetimden vazgeçersem peki, Türk Telekom'a ilgili e-posta sistemlerinde kayıtlı olduğu ve ip numarasının kayıtlarını en az 1 yıl sakladıklarına göre Türk Telekoma dava açabilir miyim dedim. Savcı açarsın dedi.
Tarafıma gelen e-posta gerçek olduğu için Türk Telekom'un sistemlerindeki aksaklıktan ya da bilinçli olarak ip numarasının kime ait olduğu bilgisini vermediklerinden dolayı dava açmak istiyorum. Olay tarihi üzerinden 1 yıl geçmemesine rağmen Türk Telekom ilgili ip numarası kayıtlarına ulaşamıyoruz diyerek tarafıma hakaret edilmesine göz yummuştur.
İşin ilginç yanı ise Telekomdan gelen iki farklı yazının birisinde ip numarası kullanış olabilir ama kim kullandığını bilemiyoruz, diğer bir farklı tarihli yazıda ise ip numarası kesinlikle kullanışmamıştır diyor.
E-posta adresimde kayıtlı olan e-posta içeriğinin (mail içeriği, ip numarası ...) gerçek olduğu konusunda nasıl bir tutanak tutturabilirim. Çünkü bana gelen e-posta gerçek olmasına rağmen Türk Telekomdan gelen yazılara göre sanki bana böyle bir mail gelmemiş görünüyor.
Saygılarımla, ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Re: Türk Telekom IP adresinin Hangi Kullanıcıya ait olduğunu Bulamadı. Telekoma Dava Açabilir miyim?
Alıntı:
haberci34 rumuzlu üyeden alıntı
E-posta adresimde kayıtlı olan e-posta içeriğinin (mail içeriği, ip numarası ...) gerçek olduğu konusunda nasıl bir tutanak tutturabilirim. Çünkü bana gelen e-posta gerçek olmasına rağmen Türk Telekomdan gelen yazılara göre sanki bana böyle bir mail gelmemiş görünüyor.
Saygılarımla, ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Bilgisayardan çıktı alsam Savcılıkca delil olarak sayılmayacağı için, (Çünkü tutanağa göre Telekoma dava açmayı düşünüyorum) e-postanın gerçek olduğuna dair nasıl tutanak tutturabilirim. Çünkü bana gelen böyle bir e-posta adresi ve ip numarası var. Türk Telekom nasıl yok diyor ki? Yardımınıza ihtiyacım var.selamlar
Re: Türk Telekom IP adresinin Hangi Kullanıcıya ait olduğunu Bulamadı. Telekoma Dava Açabilir miyim?
Noterden tasdik ettirebilirsiniz.
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Peki Emrah Bey, noterden tasdik ettirsem delil olarak sayılabilir mi? Çünkü Noterin bilirkişi bulması gerekir mi? Telekom yetkilileri noterin belgesini kabul etmezse bilirkişi olarak yetkileri yok diye.
Diğer bir sorum ise Telekom ip kayıtlarını ne kadar süre saklıyor. Kullanıcıların ip loglarını tutmasıyla ilgili kesin bir süre var mı? Kimi 1 yıl diyor kimi 3 ay. Bununla ilgili Türk Telekom'un kesin bir açıklaması gerekli.
Çünkü Türk Telekom ilgili zamanda kullanılan ip numarasını kullanan kullanıcıya ulaşamadığını kiminde ise ulaşılsa bile kimin kullandığını bilemiyoruz diyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
ip numarası her zaman sağlam dedil olarak kabul edilemeyebilir çünki karşı taraf bir proxy arkasından örn.Çin den mesaj atıyor gibi yadaTürkiyeden bir proxy kullanmış olabilir.
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sayin Yavuzcan,
Basima boyle bir olay geldigi icin notrlerin boyle bir yetkisinin olmadigini etraflica bir arastirmadan sonra ogrendim.Burada delil tespitine gidilmesi gerekiyor..
Saygilarimla.
Alıntı:
degirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Sayin Yavuzcan,
Basima boyle bir olay geldigi icin notrlerin boyle bir yetkisinin olmadigini etraflica bir arastirmadan sonra ogrendim.Burada delil tespitine gidilmesi gerekiyor..
Saygilarimla.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim sayın Değirmenci.
Telekoma Hak vermek lazım ip'nin kime ait olduğunu tespit edebileceklerini sanmıyorum çünkü başımıza bela ettikleri adsl sayesinde IP'ler modem resetlenince değişiyor. Bunun sonucunda şu anda benim kullandığım ip'i 1 dakika sonra başka biri kullanabiliyor Bu da takibi zorlaştırıyor hatta imkansız hale geliyor. Ancak Telekoma Statik ip'i kaldırıp insanların bu şekilde Rahat olarak insanlara rahatsızlık vermesini sağladıkları için dava açmanızı tavsiye ederim :)
Alıntı:
Nirvana.TR rumuzlu üyeden alıntı
Telekoma Hak vermek lazım ip'nin kime ait olduğunu tespit edebileceklerini sanmıyorum çünkü başımıza bela ettikleri adsl sayesinde IP'ler modem resetlenince değişiyor. Bunun sonucunda şu anda benim kullandığım ip'i 1 dakika sonra başka biri kullanabiliyor Bu da takibi zorlaştırıyor hatta imkansız hale geliyor. Ancak Telekoma Statik ip'i kaldırıp insanların bu şekilde Rahat olarak insanlara rahatsızlık vermesini sağladıkları için dava açmanızı tavsiye ederim :)
Yanlış bilgilendirilmişsiniz.Ülke içinde 2 dakika sonra sizin ip numaranızı başkasının alması o saat parametresi içinde kimin kullandığını bulamayacağını göstermez.hangi siteleri ziyaret ettiğiniz bile kayıt altında.Dandik bir modem bile log kayıtlarını tutabilirken servis sağlayıcınızı bu kadar aciz sanmanız bilgi eksikliğinden olmalı.Statik ip sahibi olmamanız çeşitli faydaları yanında getirmekte.kaldıki ip gizlemenin ve farklı göstermenin çok sağlam yolları var.
Konu Başlığını okumadınız SAnırım İP'nin sahibi bulunamadı deniliyor :) Burası Türkiye