1 yildir sigortali olarak bir firmada calisiyorum. Bu calistigim yer disinda sozlesmeli olarak baska bir firmada calismam ne kadar yasal olur. Yaptigim sozlesme gecerli olur mu? Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Printable View
1 yildir sigortali olarak bir firmada calisiyorum. Bu calistigim yer disinda sozlesmeli olarak baska bir firmada calismam ne kadar yasal olur. Yaptigim sozlesme gecerli olur mu? Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Eğer iş sözleşmesinde 2. bir işyerinde çalışma yasağı getirilmemişse ve bu yeni işyeri halihazırda çalıştığınız işyeri ile rekabet halinde değilse çalışmanızda herhangi bir sakınca yok.Yalnız işe giriş ve primleriniz tamamıyla kanunda belirtildiği şartlar altında olmalı.Yani size bir yılda iki işyerinden toplam 720 gün prim yatmalı ve işe giriş bildirgeniz kanunu süreler içinde verilmeli ve tabi primlerinizde yani normal prosedür işlenmeli.Emekliliğinize de 720 gün olarak geçmez 360 gün olarak geçer sadece bu fazla yatan prim emeklilik maaşınızın artmasına olanak sağlar
Bıçak soksan gövdeme, sıcacık kanım damlar/ Gir de bir bak ülkeme, başsız başsız adamlar…