Hisseli Tapu İzale-i Şuyu
HİSSELİ TAPU İZALE-İ ŞUYU acil...
Merhaba.
Bizim izmirde 32 dönüm zeytinliğimiz var ama şu an imarı yok.Tam imara açılacakken diğer taraflar imarlı halinin fiyatını duyunca imara açılmasını istemeyip yani imza atmayıp bu işin bitmesi için biz kabul etmiyoruz izale-i şuyu davası açacağız dediler.toplam 5 hissedarız ve 3 hissedar imara açılıp herkesin parasını alıp gitmesi yönünde hemfikir.Fakat diğer 2 taraf izale-i şuyu davası açmakta ısrarcı.Şunuda belirtmeliyimki dava açmak isteyen bu iki tarafın maddi durumu oldukça iyi.onların amacı işi ucuza kapatıp dışarıdan veya kendilerinin burayı satın alıp daha sonra çok yüksek bir bedelle satmak.Bizim burada yapabileceğimiz nedir?
Re: Hisseli Tapu İzale-i Şuyu
İzale-i şuyu davası sonucu yapılacak satış sırasında daha yüksek fiyat vererek satın almak.Bunun dışında yapabileceğiniz birşey yok.Diğer hissedarların İzale-i şuyu davası açma haklarına engel olamazsınız.
saygılar
Ama ortada küçük bir para yok.
Mesela onlar bu davayı açarsa bizde onlara sebepsiz zenginleşme,men-i müdahale gibi davalar açamazmıyız?Ya da dava açılmasını istemeyen çoğunluk yani 5 hissedardan 3'ü çoğunluk ne derse o olmazmı?
Lütfen biri bana yardım etsin.
Alıntı:
ppetek rumuzlu üyeden alıntı
Ama ortada küçük bir para yok.
Mesela onlar bu davayı açarsa bizde onlara sebepsiz zenginleşme,men-i müdahale gibi davalar açamazmıyız?Ya da dava açılmasını istemeyen çoğunluk yani 5 hissedardan 3'ü çoğunluk ne derse o olmazmı?
Lütfen biri bana yardım etsin.
Sn.ppetek;
konu küçük para-büyük para değil,hak sahibi olma durumudur.
Sizinde izale-i şuyu davası açma hakkınız var.Bir sebeple ortaklardan biri ortaklığı bitirmek isteyebilir.Bu durumda diğer ortaklarla anlaşma sağlanamaması durumunda da bahsettiğiniz davayı açma hakkını kullanabilir.Bu yasal bir haktır.Sonuçta dava sonucunda yapılacak satışta ya siz alacaksınız,yada diğer taraf.Alan taraf bedelini ödeyerek alacak,satan taraf sattığı hisseler karşılığında para alacak.Burada sebepsiz zenginleşme nerede?
saygılar
Hayır açamazsınız.
Çünkü ortada bir sebepsiz zenginleşme yok ki.
Daha yüksek fiyatı veren tamamını alır.
İzale-i şuyuda açık arttırmaya dışarıdan da katılan olabilir.
Zaten izale-i şuyuda da, tamamını almak istemeyen "herkes parasını alıp gidecek."
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Sn.ppetek;
konu küçük para-büyük para değil,hak sahibi olma durumudur.
Sizinde izale-i şuyu davası açma hakkınız var.Bir sebeple ortaklardan biri ortaklığı bitirmek isteyebilir.Bu durumda diğer ortaklarla anlaşma sağlanamaması durumunda da bahsettiğiniz davayı açma hakkını kullanabilir.Bu yasal bir haktır.Sonuçta dava sonucunda yapılacak satışta ya siz alacaksınız,yada diğer taraf.Alan taraf bedelini ödeyerek alacak,satan taraf sattığı hisseler karşılığında para alacak.Burada sebepsiz zenginleşme nerede?
saygılar
Çünkü izale-i şuyu ile satılırsa peynir ekmek parasına gidecek anneannemlerden kalma yer.Yani anlaşılan yine zengin tarafın yüzü gülecek.Bence bu haksızlık hemde çok büyük bir haksızlık.Diyelimki oranın şu anki değeri 1 milyarsa 200 milyona satılacak izale-i şuyu ile.Ve tabiki parası olan taraf yani karşı taraf alacak.Bize de havamızı almak düşecek bu durumda.Anlatabiliyormuyum.
Sn.ppetek;
sizde satınalma hakkına sahipsiniz.
Ben nasıl alabilirim peki 1000.000 ytl.değerindeki bir yeri?Diğer hissedarların çevresi çok geniş ve araya dışarıdan işadamı sokacaklar ona da pay vererek.Ok?
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Sn.ppetek;
Teşekkürler.
Bende teşekkür ederim de fakat buradan doğan sonuç şu oluyor ki bir insanın çevresi geniş ve parası çoksa halledemeyeceği iş yok.