Sitelerde Film paylaşımları hakkında
Merhaba değerli hukuki üyeleri ve yöneticleri;
Sitelerde yabancı film (DVD ,VCD vs.) paylaşımları ve "Türk dizi'lerini"paylaşmak yasalmıdır acama bir telif hakkı gerektiriyormu bunu öğrenmek istiyorum.
Bugün devamlı girdiğim 2 site kapanmış durumda ve üzüldüm sitenin birinde mp3 paylaşımı vardı sanırım ondan kapandı diye düşündüm ama diğerin sadece youtube google vs.. video sitelerinin videoları ve sadece yabancı filmlerin indirme linkleri bulunuyordu.
MÜYAP'ın yabancı film şirketleriyle anlaşması varmı acaba yani MÜYAP yabancı dizileri filmleri yayınlayan siteleri kapatabilir mi ?
Sitede sadece yabancı mp3 paylaşımı yapılsa kapanma ihtimali olur mu ?
Saygılarımla
Şaban Cesur
Re: Sitelerde Film paylaşımları hakkında
üzerinde telif hakkı olan hiçbir eseri (müzik. film vs.) telif hakkı sahibinin izni olmadıkça paylaşamazsınız. yabancı mp3lerde de telif hakkı olduğu için bunları da paylaşamazsınız. zaten yabancı müzik parçalarının ülkemizdeki dağıtıcıları da vardır. bunlarda bu tür bir durumda yasal yollara başvurabilir.
acaba daha açıklayacı bir cevap varmı ? bunu herkez bilir zaten :)
ne bekliyorsunuz ki . birisi çıkıp paylaşım yapabileceğinizi, burasının özgür bir ülke olduğunu isteyenin istediğinin yapabileceğini mi söylesin. açıkçası böyle bir paylaşımda kapanma ihtamalinden değil yüzde yüz önünde sonunda kapanacağından söz edebiliriz.
Neden fevrileşiyorsunuz ki ? Cevabınızı yeterli bulmadığım için yazdım. Üzerinde telif hakkı içeren hiçbirşey paylaşılamaz demekten öte gidilmiyor mu daha açıklayıcı cevap olamaz mı yani ?
Sizinde dediğiniz gibi :telif hakkı olan hiçbir eser bedeli ödenmeden paylaşılamaz.
Spesifik bir cevap istiyorsanız, dizilerin TV kanallarında yayınlanması, bu eserlerin üzerindeki telif hakkını ortadan kaldırmadığından dolayı, bu dizileri yayınlayan internet sitelerinin erişime engellenmesi muhtemeldir.
Ama biz sitemizde YouTube - Google video gibi videolar yayınlıyoruz yani kaynak ordan geliyor bundan ne varki asıl yasalara uymayan YouTube'da Google video'da yayınlanması değilmi ?
bahsettiğiniz siteler kişisel görüntülerin paylaşıldığı sitelerdir.Bu sitelerde dizi filmler veya filmleri indirmeniz mümkün değildir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
bahsettiğiniz siteler kişisel görüntülerin paylaşıldığı sitelerdir.Bu sitelerde dizi filmler veya filmleri indirmeniz mümkün değildir.
Yok teknoloji ilerlemiş. Şimdi indirilip VCD fomatına bile çevriliyormuş.
Bahsedilen siteler nasıl oluyor da üyelerin eklediği içerikten sorumlu olmuyor? Bazı sorualrda foum sitelerien eklenen içeriklerden forum sahibi de sorumlu olacaktır deniliyor. Ayunı şey değil mi bu?