Uyuşturucu Madde Kullanımı
Siz degerli Hukukçulara başıma gelen bir olay ile ilgili sorularım ve va konu ile ilgili yardım talebim olacak. Askerlik gorevimi yaparken esrar icilen bir grubun icerisinde yer aldım, bu grupta bulunan kisilerin isimleri ogrenildi ve sorusturma neticesinde bende ifade verdim. Icmedigim halde benimde ictigimi soyleyen kişiler oldu. Bize verilen ifade tutanakları hazırlatılıp imzalamak durumunda kaldım. Askerlik psikolojisi ve kendimi ifade etmeye calissamda o anki içinde bulunduğum durum ve baskı neticesinde icmeye tesebbus edip icemeyen bir kisi oldum. Olay sonucunda davaya Askeri mahkemenin gorevsizlik kararı verdiğini ve sanıyorum askerlik gorevi yaptıgım ildeki mahkemeye(ismini tam olarak bilemiyorum) sevkedildigini ogrendim...
Bu asamada;
Uzerim yakalanan bir madde olmadı ve herhangi bir test yapılmadı, sadece ifademde beyan ettim (bu beyan tutanak ile savcı onunde olmayan ve oradaki rütbeli kişilerin yazdığı bir belge). Daha önce herhangi bir savcılık kaydım ve karakolluk bir durumum da olmadı, bu ifade mahkemede ne sekilde ne kadar etkilidir değiştirilebilir mi? Bulundugum sehir ile mahkemenin bulundugu sehir arası cok uzak bir mesafe bu sehre tekrar gidip ifade vermem mi gerekir yoksa ikamet adresime yakın bir savcılıkta ifademi verebilir miyim? Mahkemeye gitmeden önce yetkili sağlık kuruluşlarından vucudumda herhangi bir madde kullanmadığıma dair bir belge almam etkili olur mu? Son olarak bu mahkemenin sonucunda beraat edebilir miyim? Goruslerinize çok ihtiyacım olacak.
Saygılarımla
Re: Uyuşturucu Madde Kullanimi
Kimse cevap yazmadı, bu konu ile ilgili bana profesyonel yardımda bulunacak bir avukata ihtiyacim olacaktır. ozelden yazabilirseniz cok sevinirim.
Boş yere canını sıkma hiç bir şey çıkmaz bu işten
Umuyorum cıkmaz, ama tedirginlik var hali ile. Yani profesyonel yardım verecegim ifadenin icerigi falan cok onemli diye dusunuyorum. Konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.
saygılarımla