Online oyun oynatan firma ve yaptıkları...
herkeze iyi günlerim...
arama yaptım fakat bu konuyla ilgili bir şeye rastlayamadım eğer varsa özür dilerim...
internet üzerinden oynan Knight Online adlı oyun hakkında sorularım var bilgilendirebilirseniz sevinirim...
oyunun web sitesi http://www.knightonlineworld.com siteye baktığınızda türkçe hazırlanmış oldugunu göreceksiniz normalde ingilizce idi fakat bu oyunun oyuncu kitlesinin %95ini türkler oluşturuyor...
bu kısa bilgilendirmeden sonra sorunumuza gelelim;
oyun içerisinde bir takım kaliteli itemler satın aldık
ve diğer oyuncular bunların dupe(kopyalama) ile yapıldığını iddia ederek oyunun müşteri hizmetlerine baskı yaptılar
ve oyun yöneticileride buna dayanarak bizim accountlarımızı(hesaplarımızı) blockladıla(kapattılar)
oyun içerisindeki kurallar kimileri için geçerli kimileri için geçerli değil yani çifte standart var
örneğin;
+1 raptor(silah) takmak yasak ben taktım banlandım sen taktın banlanmadın
ve halada takıyosun banlanmıosun şikayetlere rağmen
bizi illegal item sebebiyle banladılar bizimle birlikte başkalarınıda banladı
ama bazı kişilerin k2network taki tanıdıklarını araya sokması sonucu
bir takım accountların banları açıldı
ve bizim hala aynı durumda haksız yere hesaplarımız kapatıldı...
gold üyelik vardı herbirimizde ve 24 saat türkçe destek verileceği yazıyordu sitede fakat ne destek geldi ki türkçe olması bile gerekmezdi otomatik cevap geliyor her seferinde muhattab olabiliceğimiz hiç kimse yok karşımızda yada bizimle muhattab olmuyorlar... acaba K2 Networks şirketine bu konu ile ilgili dava açılabilinirmi? şirket amerikada...
şimdiden teşekkür ederim...
Re: Online oyun oynatan firma ve yaptıkları...
İyi akşamlar ben de bir ay kadar öncesine kadar o oyunu oynuyordum.Açıkçası sana hukuksal bazı açıklamalar yapamayacağım kusura bakma o yüzden.Oyunun üyelik sözleşmesinde gm istediği kişileri banlayabiliyor diye biliyorum(eğer yanlışsa düzelt.)Ayrıca sen oyunda hileye kalkışmışsın bu da seni engellemesini haklı kılar.Diğer hile yapanları engellememesini ise görmedim duymadım konuşmuyorum şeklinde yanıtlyabilecek pozisyondadır.Knight online monarşinin olduğu bir oyundur o yüzden gm lere karşı gelme şansın yoktur.Eğer sen oyunda kural dışı bir şey yapmamış olsaydın belki bir ihtimal ama sen de kuralları ihlal etmişsin.
biz kural dışı bir şey yapmadık 3. kişiler bizi şikayet ettiler ve elinde kanıt olmadığı halde gm bizi cezalandırdı...
burda hukuksal bi hakkım yokmu? sonuçta para veriyorum bu oyuna
Alıntı:
electron rumuzlu üyeden alıntı
acaba K2 Networks şirketine bu konu ile ilgili dava açılabilinirmi? şirket amerikada...
Oyuna verdiğiniz para ile dava masraflarını kıyaslıyorsanız, oyun için verdiğiniz miktar gerçekten fazla olmalı.
Yok canım o kadar fazla bir para değil en fazla 39.99 Amerikan Doları bir para veriyorsun ama önemli olan paradan çok oyundaki karakterinin gelişmişliği eğer 80 level(yani oyundaki son nokta) bir karakterin varsa bunu satarak çok büyük paralar kazanabilirsin.Benim tavsiyem oyunu bırakman olacaktır kumardan,içkiden,sigaradan beter bir alışkanlık.
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Oyuna verdiğiniz para ile dava masraflarını kıyaslıyorsanız, oyun için verdiğiniz miktar gerçekten fazla olmalı.
cevabınız icin teşekkür ederim....
sizce dava masrafları ortalama ne kadar tutar?
Uluslararası bir davanın masraflarını tahmin etmek çok güç. Fakat 40$ için böyle bir davanın açılmasını tavsiye etmiyorum.
Alıntı:
ama önemli olan paradan çok oyundaki karakterinin gelişmişliği eğer 80 level(yani oyundaki son nokta) bir karakterin varsa bunu satarak çok büyük paralar kazanabilirsin.
Sayın Yavuzcan,
Yazılanlara bakılacak olursa konu herhalde oyun için ödenen 40$' dan daha fazla gibi görünüyor.
Bu tip bir davanın açılmaması benim görüşümdür, davayı açıp açmamak ise ilgili kişinin takdirindedir.
Bu oyunu kuzenimde oynuyor ve benzer olayları yaşadığı için bir akşam sinir ile beni aradı. Bende değerin çok küçük olduğunu ve değmeyeceğini söyledim ona. Acı olan ise bu sorunları yaşayan yüzlerce kişi olması ve herkesinde aynı nedenle dava açmamasıydı.