-
SSK - Malüllük
Merhaba avukat arkadaşlar.
Ben 2001 senesinde aort ameliyatı gecirdim.Ssk'ya malülen emeklilik için baş vurdum.Ssk Göztepe hastanesinden iş göremez raporum var.
Raporda aynen şöyle yazmaktadır.
Ameliyat tarihinden itibaren çalışamaz,bakıma muhtaç değildir,senelik kontrolleri yapılmalıdır ömür boyu ilaç kullanması gerekir.
Diye yazılı heyet raporum var.Bu rapor Ankara Ssk genel müd.gönderildi malüllük için 3 aya sonra red cevabı geldi.
Yazıda malüllük konusunda yapılacak bir işlem olmadığını belirterek red etmişler.
Ssk prim toplam günüm 1900
Ssk heyet raporum var.
Bunlara göre şimdi ben bir avukat aracılığı ile iş mahkemesinde dava açsam
ve emsal teşgil eden bir kazanılmış dava göstersem sonucu sizce ne olur.
Başka bir öneriniz varmı.Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz acayip bir çıkmazdayım benim neyapmam gerekir beni aydınlatırsanız memnu olurum.
Şimdiden teşekkürler
Not:Aşağıdaki mahkeme yazısını nette buldum sizce benim için örnek teşgil edermi ?
2 - ÖZETİ:Geçirdigi kalp ameliyati itibariyle, yatarak tedavi gördügü süreler disinda 926 sayili Kanunun 128 nci maddesi geregince 2 yillik sihhi izin süresine tabi olan bu süreyi geçiren davacinin; 5434 sayili Kanununun EK-22 nci maddesi uyarinca sihhi izin süresinin bitimi esas alinarak, emeklilik islemine tabi tutulmasinda ve bu tarihte geçerli olan katsayi üzerinden emekli ikramiyesinin hesaplanmasinda hukuka aykiri bir yön yoktur.
Dergi No:9
Karar Dairesi:AYIM.1.D.
Karar Tarihi:9/28/1994
Karar No: E.1993/466
Karar No: K.1994/1038
-
Re: Ssk Malüllük
Sn. Tefe,
Yazdığınızı dikkate alarak, malüllük için aranan şartları yerine getirdiğiniz görülmekle birlikte, sizin sorununuzla karşılaşan çok sayıda malül olmuş sigortalı bulunmaktadır.
SSK, mallüllük hali durumunda , ister kendi hastanelerinden yada tam teşekkülü diğer devlet hastanelerden alınmış bulunan raporları değerlendirmek üzere SSK Sigorta işleri genel müdürlüğü (devredilen) Tahsisler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulmuş bulunan doktorlardan oluşan bir başka heyete incelettirmektedir.Sizindurumunuzda böyle olmuş. Yapılması gereken şeylerden biriside uzman bir avukata baş vurarak dava açmanızı öneririm. Bu durumda mahkeme sizin dosyanızı inceleyecek gerek görürse yeni bir rapor için bir hastaneye sevk edecek neticesinde durumunuz yazdığınız gibi olması durumunda malülen emekli aylığı bağlanması konusunda ilk müracaatınız dikkate alınarak malülen emekliliğinize karar verecektir.
Bilgi edinmenizi rica eder, sosyal güvenli güzel günler dilerim.
-
Re: Ssk Malüllük
Verdiginiz cevap için çok teşekkür ederim.Benim anladığım kadarıyla bir avukat
bularak dava açmalıyım.İlginize çok teşekkür ediyorum.Saygılarımla