Kızlarımın 1 i 2000 doğumlu diğeri 2002 doğumlu yalnız nüfüsa kaydederken 2007 li yani sıfır yaş (İKİZ OLARAK) olarak kaydetmek zorunda kaldık, bu durumu nasıl düzeltip asıl yaşlarına nüfusta yazdırabilirim. nasıl bir yol izlemem gerekiyor??
Printable View
Kızlarımın 1 i 2000 doğumlu diğeri 2002 doğumlu yalnız nüfüsa kaydederken 2007 li yani sıfır yaş (İKİZ OLARAK) olarak kaydetmek zorunda kaldık, bu durumu nasıl düzeltip asıl yaşlarına nüfusta yazdırabilirim. nasıl bir yol izlemem gerekiyor??
Arama seçeneğini kullanarak bu konuda yanıtlanmış çok sayıda soru bulacaksınız.
Örneğin:
https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=ya%FE%FDm%FD
yalnız kızlarım özel hastanede doğdu fakat biri 2000 yılında diğeri 2002 yılında doğdu fakat 2007 yılında sıfır yaş olarak ikiz kaydettik.
forumları okudum benim soruma bir türlü cevap bulamadım. asıl yaşlarına nüfüsa nasıl kaydettiririm bununla ilgili bir cevap lütfen...
Anlamayacak birşey yok.
Prensip şu:
Yaş küçültme veya büyütme davası açarken, ortada bir hastane kaydı varsa, onun tersine bir yaş talep edemezsiniz. Siz zaten hastane kaydına uygun düzeltme talep etmiyor musunuz?
Siz dava açarken hastane kaydını delil olarak sunarsınız. Hakim gerek görürse kemik yaşı tespiti ister. (sizin durumunuzda gerek bile duymaz.)