Tasfiye halindeki vakıfların tasfiye payları
Tasfiye halindeki bir vakfın tasfiye payları,üyeler arasında nasıl paylaştırılır?Tasfiye öncesinde istifa eden üyeler neler talep edebilir?Bildiğim kadarıyla ; istifa eden üyeler aidat toplamını faizleri ile beraber vakfa olan borçları mahsub edildikten sonra alabiliyorlar ,fakat diğer üyeler gibi tasfiye paylarını talep edebilirler mi?Mensuptan kesilenler veriliyor fakat kurum karşılığı ,nema vs.. veriLmiyorsa ne talep edebilirler?Ve bir vakfın tasfiye dönemine gireceğini anlamak ne kadar süre önce mümkündür?Vakıflar hakkında kanunu inceledim,fakat bu konuyu dahil edebileceğim bir başlık bulamadım?Fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
Re: Tasfİye Halİndekİ Vakiflarin Tasfİye Paylari?
Alıntı:
dygbrsn rumuzlu üyeden alıntı
Tasfiye halindeki bir vakfın tasfiye payları,üyeler arasında nasıl paylaştırılır?Tasfiye öncesinde istifa eden üyeler neler talep edebilir?Bildiğim kadarıyla ; istifa eden üyeler aidat toplamını faizleri ile beraber vakfa olan borçları mahsub edildikten sonra alabiliyorlar ,fakat diğer üyeler gibi tasfiye paylarını talep edebilirler mi?Mensuptan kesilenler veriliyor fakat kurum karşılığı ,nema vs.. veriLmiyorsa ne talep edebilirler?Ve bir vakfın tasfiye dönemine gireceğini anlamak ne kadar süre önce mümkündür?Vakıflar hakkında kanunu inceledim,fakat bu konuyu dahil edebileceğim bir başlık bulamadım?Fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.
ilginç bir durum yardımcı olmak isterdim fakat pek bir bilgim yok...
Tasfiyesi gerçekleşmiş vakıf hk
Sitenizde uzunca bir süre aradım sorularımın cevabını bulamadım bu yüzden affınıza sıgınarak birkaç sorum olacak.
2002 yılında eksik yatırılan denetleme payını aradan uzun yıllar geçmesine ve vakıfın tasfiye edilmiş ticaret sicil gazetesinde ve resmi gazetede yayınlanarak mahkemece de tasfiyesi tarih olmuş vakıfın sözüm ona eksik yatırılan denetleme payı(Vakıflarda 2009 yılında denetleme payı kaldırılmıştır.)için son yönetim kuruluna gecikem faizi vs vs adı altında ödeme emri gönderilmiştir.
1. Alacakların yasal süresi ne kadar dır??
2. Vakıfın varsa bu borcundan dolayı kişlilere ödeme emri gönderilmesi yasal mıdır.