Öğrenciyim nafakamı nasıl alabilirim?
1985 doğumluyum.1988 yılında ailem ayrıldı.1988 yılından bu yana bana bağlanan nafakamı ne yazık ki alamadım.Babamla irtibatımız cok az suan aynı ildeyiz ama ne yazık ki bağlantımız az acıkcası suan adresini bile net olarak bilmiyorum.Ben okuyorum.Celal Bayar Üniversitesin'de burs alamadığım için annemde emekli olduğu için paramız yetmiyor.Babam bağkur yada ssk emeklisi acaba nafaka alabilirmiyim? Nasıl bir işlem yapmam gerek avukat gerekiyor mu ? Avukat gerekiyorsa nafakayı alıp odeme yapabilirmiyim suan cok zor durumdayım yardımınızı istiyorum.
Saygılar
Re: Ailem 3 yaşında ayrılmış.Öğrenciyim nafakamı nasıl alabilirim.
Babanıza karşı Türk Medeni Kanunu'nun 364. maddesine dayanarak dava açmanız gerekmektedir. Davayı avukat ile birlikte takip etmeniz zorunlu olmamakla birlikte yararınıza olacaktır. Vekalet ücreti ve ücretin ödenme şeklini avukat ile aranızda yapacağınız sözleşme ile belirleyebilirsiniz. Maddi durumunuz vekalet ücreti ödemeye elverişli değil ise Baro tarafından size avukat atanmasını talep ederek bulunduğunuz yer Adli Yardım Bürosu'na başvurabilirsiniz.
Daha önceki ilama dayanarak icra takibine başladınız mı, yoksa herhangi bir işlem yapmadınız mı? 18 yaşınıza kadar birikmiş nafakaların tahsili için bu soruya vereceğiniz yanıt önem arz etmektedir.
Sayın Dilek hanım ,
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.Dava için neler yapmam gerek bilmiyorum nasıl yapacağımı.Annem 1992 yılında dava acmış ama üstüne bişiyi olmadığı için bir sonuc alamamışlar.Bildiğim kadarı ile adresinide bilmediği için annem avukatlarda babamı bulamadıkları için bole bir durumla kalmış.Mahkeme antalyada acılmış.
Saygılar
Yönetim: Sitemiz avukat arama/bulma sitesi değildir. Lütfen kurallarımıza riayet ediniz, aksi takdirde üyelğiniz askıya alınacaktır.
Sitemizde sadece temel hukuki bilgi verilmekte, hukuki danışmanlık hizmeti ve avukat temin etme hizmeti verilmemektedir. Bu nedenle lütfen bulunduğunuz yerde bir meslektaşımla irtibata geçiniz, yine yukarıda belirttiğim üzere maddi durumunuz vekalet ücreti ödemeye elverişli değil ise Adli Yardım Bürosu'na başvurunuz. Vekalet vereceğiniz avukat size dava ile ilgili her konuda yardımcı olacaktır.
Saygılar.