İşyeri Kiracısının Vefatı
20 yıl önce dükkanımı bir eczacıya kiralamıştım. Bu süre içinde kiracım çok düşük olmasına rağmen kiraları muntazaman ödemiş ve bugüne kadar beni hiç sıkmamıştı. Geçen gün tesadüfen kiracımın 3 ay önce vefat ettiğini öğrendim. Kiralarda gönderen olarak hep rahmetlinin adı gözüktüğünden durumu ancak gecikmeli olarak öğrenebildim. Aşağıdaki sorularıma açıklık getirirseniz çok memnun olacağım. Saygılarımla
1) Rahmetli kiracımın eşi eczacı değildir ama mesul bir müdür bularak işe devam etmek istemektedir. Ben ise dükkanı belirli bir süre sonra boşaltmasını istedim. Kendisi ise 5 yıl süreyle mesul müdür bularak eczaneyi devam etmek hakkının bulunduğunu ve isteğinde olduğunu belirtti.
2) Rahmetlinin dul eşi bana haber vermeden veya aramızda resmi bir işlem olmaksızın bir mesul müdür bulup eczaneyi işletmeye devam edebilirmi.?
3)Eski kontratta ise kiracının dükkanı başkasına devir veya kiraya veremiyeceğine dair madde bulunmaktadır
Teşekkürler ederim.
Re: İşyeri Kiracısının Vefatı
Kiracının vefatı halinde gerek mirasçıları gerek kiralayan bir sene veya daha uzun kiralarda kanuni mehillere riayet şartı ile en yakın vakit için tazminat vermeksizin aktin feshini ihbar edebilirler.