ocplord rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Kredi kartı borcumu ödeyemediğim için ödeme mal beyanında bulnma ve ödeme emri geldi. Buna karşılık Mal beyanında bulnup ödemeyi taahüt ettim Ancak borcuma karşılık bir malkımın bulunmadığını ama borcu kabul edip ödemeyi birkaç taksitle yapmak istediğimi bildirdim. İlk taksidim geldiğinde icra müdürlüğüne gidip taksidimi yatırmak istediğimi söyledim. Ancak komşu ildeki icra müdürlüğüne yatırlması gerektiğinden posta postaneden havale yapmam gerektiğini söylediler. Bunun üzerine Banka avukatını aradım durumu söyledim. Bana taksitlendirmemin gözükmediğini, ancak taksidimi kredi kartı hesabıma ödemem gerektiğini söylediler. Bende bunun üzerine ilk taksidi bankaya kredi kartı hesabıma aytırıp dekontu avukata faksladım. 2. taksidime birkaç gün kala evime icra geldi. eski çalıştığım işyerine gitmişler oradan ev adresimi almışlar. İcra memuru eşliğinde mal kaldırılacağını söylediler. Ben mal beyanında bulunduğum gibi malımın olmadığını, oturduğum evin içindekilerle birlikte babama ait olduğunu söyledim. Ayrıca borcu da taksitle ödemeyi taahüt ettiğimi ve taksidi de geciktirmediğimi söyledim. Ancak taksit oalyının mümkün olmadığını bankanın taksidi kabul etmediğini ve mal beyanımın usulsüz olduğunu usulsüz mal beyanından 10 gün disiplin hapsi cezası aldığımı söylediler... Sonuç olarak Babam borcuma kefil oldu 2 eşit taksitte ödemeyi taahüt etti. Haciz işlemi durdululdu. Analmadığım nokta usulsüz mal beyanı nasıl oluyor. aksini nasıl ispatlayabilirler. Üzerime kayıtlı bir gayrimenkül vs. yok. gerçekten bana ait oaln birşey yok. Ayrıca birşey beyan etmediğim halde nasıl hacize geliyolar ve babamın bu eşyalar benim demesine raman nasıl ısrarla haciz işlemi yapmaya çalışıyorlar? Vede taksitle ödeme taahüdüm kabul edilmediyse. Neden bana bildirilmedi. En azından borcu bir şekilde kapatma yoluna giderdim. Üstelik ilk taksitten hemen sonra avukatı aradım. Ben 2. taksidimi beklerken icare geldi. İşin ilginç yanı yeni ödeme anlaşmamız benim taahüd ettiğimle aynı tarihde bitiyo. yani sonuç olarak boş yere bunca zahmete katlanıldı. daha fazla birşey alınamadı sadece masraflar artıcak sanırım. halbuki benim taksitlerimde yeni anlaşmadaki zamanda bitiyodu.
Şimdi önemli iki soru sormak istiyorum
1) Usüzlsüz mal beyanından aldığım disiplin cezasına itiraz edebilirmiyim? (Karar bana ibraz edilmedi, ayrıca avukata ödeme taahüdü verdik. ancak hala ellerinde bir koz olarak duruyor.) Usulzüz olmadığını ispat edemezmiyim? Bu cezanın geçrlilik süresi olmalı ve borcu ödesemde bir kenarda kulalnılmak üzerde durabilir diye düşünüyorum.
2)Mal beyanı esnasında taahüt ettiğim ödeme geçerlimi? Yani yeni taahüde rağmen 2. taksidi süresinde yatırmadığımdan taahüdümü yerine getirmediğimden şikaeyt durumunda bir ceza alam söz konusu olabilirmi?