Kredi kartı borcumu taksitlendirmek istiyorum ama yapmıyolar
Merhabalar.Benim bir bankadan babamın kartı üzerinden 3 adet ek kartım var.Toplam borcumuz 7000ytl civarı.Bu zmana kadar düzenli olarak borcumu ödedim sonra bazı sebeplerden dolayı 3 ay falan sadcece minumum ödeme tutarlarını yatırabildim ve kartlarımı kendi istegimle kullanıma kapattırdım.Şimdi ise son 4 aydır 3 kartında minumum ödeme tutarını bile yatıramadım.Bana bir çok kez her kart için bankadan kagıt geldi.Kartınız geçici olarak bloke edilmiştir borcunuzun minumum ödeme tutarını ödediginiz takdirde kartınız tekrar kullanıma açılacaktır gibi şeyler yazıyo o kagıtlarda.Ve en son geçen gün bi kagıt daha geldi kartlarınız bloke olmuştur yazıyor yine.Geçen gün babamı bankadan aradılar borcunuzu ödeyin falan demişler.Borçları taksitlendirmek istedigimizi söledik telefonda ama kabul etmediler.Şubeyede gittik 6 ay sonra anca taksitlendirirsiniz dediler.Bankalar kuruluna babamın ismi yazılmadan taksit yapamıycaklarını sölediler.Biz bu borcu ödicez ödemicez demiyoruz fakat taksit yapılmadıgı sürece ödememiz imkansız.Benim sormak istedigim adresime bu kadar uyarı kagıdı geldigi halde ben taksitlendirme kanunundan yararlanamazmıyım.Babam bankalar kuruluna ismi yazılmadan bu borcu taksitlendirmek istiyor.Bireysel kredide çekemiyoruz çünkü babamın çekmiş oldugu başka bir kredi var onu ödüyoruz.Taksitten başka şansımız yok.Benim bu durumda ne yapmam gerekiyor lütfen bana bi akıl verirmisiniz.Ben daha fazla faiz yemeden ve icralık olmadan bu borç kapansın istiyorum.Ne yapmalıyım?Teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için.Saygılar
Re: Lütfen bi akıl verin.Kredi kartı borcumu taksitlendirmek istiyorum ama yapmıyolar neler yapabilirim?
Sanıyorum sizin belegelenebilen bir geliriniz yok. Bu durumda hiç bir banka size kredi veremez.
Taksitlendirme yasası çoktan bitti. Şu anda yapılacak şey size güvenen başka biri tarafından bankadan kredi çekip kredi kartlarını kapatmaktır.
Re: Lütfen bi akıl verin.Kredi kartı borcumu taksitlendirmek istiyorum ama yapmıyolar neler yapabilirim?
ewet dogru benim yok ama babamın emekli maaşı var belgelencek bi gelir olarak.Kredi çekmeden başka bir şey yapılamazmı.Taksitlendirme yasası bitti demişsiniz böle bişi varmı gerçekten.Borcumu hiç bir şekilde taksitlendiremezmiyim yani.Tşk
Banka kabul ederse herşeyi yaparsınız. Borcunuzun olduğu bankalarla ciddi pazarlık yapın.
Teşekkür ederim birde bişi kafama takıldı forumda benle aynı durumda olan arkadaşların konularını inceledimde bi avukat arkadaş 5 senedir borcunu ödemeyen bi arkadaş için ''bankalar %90 a varan indirimler yapıyo'' yazmış.böle bişi varmı.Birde banka taksiti hiç bi şekilde kabul etmezse tüketici mahkemesine başvursam kazanma şansım nedir.Teşekkür ederim yardımcı olan herkese
Re: Kredi kartı borcumu taksitlendirmek istiyorum ama yapmıyolar
Yüzde 90 indirim diye bir şey yasal olarak söz konusu değil. Bunu ancak bankanızla görüşerek çözebilirsiniz. Pazarlık gücünüzü kullanın...