-
Araç Rehini
25 haziranda bir tanıdık vasıtası ile galeriden araç aldım.Araç alım satım işlemlerimi halletmesi için trafik müşavirliğine vekalet verdim .Ruhsat işlemleri ve plaka işlemleri vekaleti verdiğim kişi tarafından halledildi.Ruhsat elime geçtiğinde ruhsatın arkasında aracın konya 5.noteri tarafından rehinli olduğu ve satılamıyacağı yazmakta idi.Benim verdiğim vekalette rehinle ilgili hiç bir cümle geçmemesine rağmen araç rehini söz konusu ve rehin sözleşmesi bilgim olamadan imzalanmış.Tüm bunların yanısıra 8000 ytl ye aldığım araca satıcı tarafından 16.000 lik rehin konmuş.Kişiye bu parayı ödemeyeceğimi belirttim ancak kendisi maaşıma hacşz koydurmak ve arabayı bağlatmakla beni tehdit etti.Maaşımın ne kadarına haciz koyabilir?Ve arabayı bağlatabilir mi?Maaşıma haciz konarsa şirketimin bundan haberi olur mu?Konu hakkında yardımlarınızı arz ederim.
-
Re: Araç Rehini
Rehin bir teminattır ve dolayısıyla asıl alacağa bağlıdır. Bir borcunuz yoksa rehin geçersiz hale gelir. Ama sanki olayınızda ayrıntılarını vermediğiniz başka bir durum varmış gibi duruyor. Konuyu daha net anlatırsanız daha tatmin edici yanıtlar alabilirsiniz.
-
Sayın yetkili,
araca 8000 ytl borcum bulunmaktadır ancak kişi 8000 ytl borca karşılık 16.000 ytl lik rehin koymuştur.Böyle bir hakkı var mı kendine garanti altına almak içn 8000 ytl lik bir araca 16000 lik rehin koyabilir mi?
-
Hayır alacağı miktarında rehin koyabilir.
-
Sayın yetkili,
kişi maaşıma ve arabama el koymdan önce parasının hepsini nakıt olarak ödemek istiyorum ancak kişinin tellerine ulaşamıyorum.Kendisi ile görüşmeden 8000 ytl yi yatırıp aractan rehini kaldırabilmem mümkün mü?
-
Konu profesyonel yardım almayı gerektirir. Alacaklı ile anlaşmadan çözmenin yonul yargıdır. Alacağın miktarı tartışmalıdır. Bana göre alacaklıyı ödemeye davet etmeli , davete uyulmaz ise tevdi mahalli tayini ile rehnin fekki davası açılmalı
-
2000 yılında 2 yıllık kredi çekerek otomobil aldım.Banka ödemelerimi düzenli olarak yaptım.Bankaya herhangi bir borcum kalmadı ancak rehin işlemini kaldırmam için banka benden bir miktar para istemişti bende ödemek istemedim.Otomobilim hala Garanti Bankası Toptancılar Şubesinde rehinli olarak görünüyor.Rehni kaldırmak için ne yapabilirim?Teşekkür ederim.