İşime son verildi, haklarımı alamıyorum
10.09.2007 tarihi ile güvenlik amiri iken işten atıldım. bir bayan olarak onur kırıcı davranışlara maruz kaldım. benim sizlere bir iki sorum olacak
--benim içerde şu anda 25 günlük alacağım ,mesai ücretlerim ve ihbar tazminatım var bunları almak için direk noterden ihtar çeksem temerrüd faizi işlemeye başlarmı, işveren bunu kaç günde yatırmak zorunda, yatırmassa biz yasal işleme başvurabilirmiyiz.
--benim hakkımda iş kanununun 25.maddesinin 2.bendinin d maddesi uyarınca işlem yapıldı. ben işyerinde 4 kişiyi tehdit etmişim. bu edenlerden birisinin bu olaylardan hiç bir haberi olmadığına dair bir yazı aldım. diğer bir kişide bana boş kağıda imza attıklarını beyan etmiştir gerekirse bana bunu belirten imzalı bir kağıt veririm demiştir. sonuç olarak ben bir oyuna geldi. ben şirket hakkında tazminat davası açabilirmiyim.
--saygılarımla iyi çalışmalar--ilknur demir
Re: İşime son verildi, haklarımı alamıyorum
Noterden haklarınızın ödenmesi için ihtar gönderebileceğiniz gibi, direkt dava açmanız da mümkün... İşe iade davası açacaksanız fesih tarihinden itibaren 30 günlük süreyi geçirmeyin.
Selamlar,