Merhabalar,
Dedem ( babamın babası ) 21.08.2007 tarihinde vefat etti. Sulh Hukuk Mahkemesinden aldığımız belgede dedemden kalan daire;
* 12 pay dedemin 3. eşine ( bu pay babanemin ölümü halinde kendi çocuklarına kalır herhalde )
* 4 pay dedemin ölen oğlunun oğluna ( amcam dedemden önce 10.10.1985'de vefat etmişti. )
* 4 pay dedemin ölen oğlunun oğluna
* 4 pay dedemin ölen oğlunun kızına
* 3 pay dedemin ölen oğlunun kızına yani bana ( babam dedemden önce 21.09.2006' da vefat etmişti. )
* 3 pay dedemin ölen oğlunun oğluna yani kardeşime
* 3 pay dedemin ölen oğlunun oğluna yani kardeşime
* 3 pay dedemin ölen oğlunun kızıma yani kardeşime
*12 pay amcama
düşmüştür. ( Annemin bu mirastan pay alamacağını formdaki başka sorulardan öğrenmiş bulunmaktayım. )
Dedemin 3. eşi olan ( hayatta ) babanem şu an bu dairede oturmaktadır. Bu daire halen tapuda dedemin üzerinde gözükmektedir. Burada benim sormak istediğim şudur :
Babanem bu dairede 1 yıl oturursa ( tapu dedemin üzerinde olduğundan) bizim hakkımız kalmıyormuş, hakkımız olan paylar babanemize geçiyormuş. Böyle bir şey doğru mu ? Yengemin tanıdıkları bizim başımıza böyle bir olay geldi diye anlatmışlar. Bu durum gerçekten doğru mudur? Tapuyu mirasçılar olarak üzerimize almamamızın hukuki anlamda bir sakıncası varmı dır?
Çok uzun oldu ama açıklayıcı olarak yazmak istedim:p . Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla;