Bakayaydım, Şimdi Mezun Oldum, Neler olabilir?
Merhaba Arkadaşlar;
Ben üniversitede okurken 7 yıllık öğretim süremi doldurdum ve kalan 1 dersimi veremedim. 7 yılım dolduğu için askerliği tecil ettirme gibi bir şansımda olmadı. 2006 Şubat ayında Bakaya durumuna düştüm (Adı bu sanırsam, yani bide yoklama kaçağı var omuyum bilmiyorum tam) Ben de dersimi verene kadar askerliğe başvurmadım. Şimdi okulumdan mezun oldum. Benim yapmam gerekenler nelerdir. Ben şimdi askerlik şubesine gidip askerliğimi yapmak istiyorum desem beni hemen mi alırlar yoksa ilk gönderim dönemindemi gönderirler. Ve ben ceza alırmıyım? Ne ceza alırım. (Mazeretim var aslında okuldan mezun olamadım ve her dönem sınava girdim)
Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi çalışmalar herkese...
Re: Bakayaydım (Sanırsam) Şimdi Mezun Oldum? Neler olabilir
Askerlik şubenize başvuracaksınız. Yüksekokulu bitirdiğiniz için kısadönem veya yedek subay olarak askerlik yapma hakkınız ihtiyaç durumuna göre bulunmaktadır. '' Bakaya kalan yedek subay aday adayları, ifadeleri alınsın veya alınmasın soruşturma veya yargılamaları başlasın ya da başlamasın, bakaya kaldıkları celp dönemini takip eden ilk celpte tekrar sevke tâbi tutulurlar.'' hükmü gereğince ilk celbe dahil tutulacaksınız.
Mahkemeye sevk edileceksiniz. Muhtemelen para cezasına çarptırılacaksınız.
Re: Bakayaydım (Sanırsam) Şimdi Mezun Oldum? Neler olabilir
Öncelikle teşekkürler hocam. Şimdi benim durumum Bakaya mı Yoklama Kaçağımı. Ben 7. yıllık öğrenim süremde mezun olamadım ve 1 dersim kaldığı için ertelemedim askerliği. Şubeye çağrıldım ama gitmedim. Durumum bu. Şimdide mezun oldum
Yani öğrenmek istediğim şubeye teslim olduğumda hemen alırlarmı beni? Çünkü aranıyordum ya onun için merak ediyorum.