Bir SSK hastanesi ve doktor hakkinda dava
Bir yakinim sislide bir hastaneye kaldirildi ve kalp krizi gecirdi. doktorlar ilk mudehaleyi yapmislar fakat hastamizin acilen yogun bakima alinmasi gerektigi halde yerleri yok diye almamislar ve bizler hastaneye varana kadar hastamizi koma vaziyetinde acil serviste bekletmisler. Bizlerde sehrin merkezinden cok uzak bir yerde oturdugumuz icin hastaneye varmamiz trafikten 2 saat aldi. Hastaneye vardigimizda doktor hastamizi en yakin sisliden silivriye goturmemizi soyledi. biz ayni yoldan geldigimizi ve trafigin oldugunu soylememize ragmen hastamiz icin civar hastanelerde yer bile aramadi. Hastamizi ambulansa alip yola koyulduk fakat yolda kaybettik. Ustelik sevk ettikleri hastane ssk ile anlasmali ozel bir hastane. Belki bizim maddi gucumuz iyi degil ki degilde o zaman bu hasta acilde mi kalacakti. Dolayisiyla cok buyuk ihmallerin oldugunu gorduk ve hem kurum hemde doktor hakkinda dava acmayi planliyoruz. Hangi mahkemeye, nasil basvurmamiz lazim. Yoksa savciliga mi basvurmamiz lazim?
Ailecek psikolojimiz bozuldu. O anlari yasarken en yakindaki ozel hastaneye gitmek bile aklimiza gelmedi cunku yakinimiz cok kotu gorunuyordu, biz kaybediyoruz diye dovunmeye baslamistik bile.
Re: Bir ssk hastanesi ve doktor hakkinda dava
Savcılığa ve Tabipler odasına şikayette bulunun.
Ben Istanbul Barosuna da basvurup avukat talep etmeyi dusunuyorum. Bu konuyu tek basima takip edebilecegimi sanmiyorum.?
Tabipler odasi oneriniz icin cok tesekkurler. Orayada dilekce vericem.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Savcılığa ve Tabipler odasına şikayette bulunun.
Tesekkurler. Bugun aradim. Dilekce vermemi soylediler. Bende vericem, umarim bir seyler cikar bu basvurulardan.
Re: Bir SSK hastanesi ve doktor hakkinda dava
Işığı bol olsun, amacım herhangi bir kurumu yada meslektaşımı savunmak değil.
Kalp krizi ölüm riskinin (kalpteki hangi bölgeyi tuttuğuna bağlı olarak da değişir) yüksek olduğu bir acil durum. Ancak yoğun bakımda ve tercihen kardiak cerrahinin yapılabileceği (acil by pass?, acil balon anjioplasti vb...) bir merkezde tedavisi uygundur. Maalesef istanbul daki yoğun bakım yatak sayısındaki yetersizlik ve doluluğun yüksekliği ile ilgili başvurduğunuz hekim arkadaşın ve hastanenin bir sorumluluğu olamaz, olmamalıdır. Varsa da tüm hekimler istifa edip başka iş yapmalıyızdır.
Acildeki hekim arkadaş muhakkak yoğun bakım olan merkezleri aramıştır ancak genellikle bu aramalarda olumlu yanıt doluluk nedeni ile alınamaz. Hastayı yönlendirebileceğiniz bir ileri merkezle kontakt da kuramadığınız için hastanın ambulansla sevki de mümkün değildir. Siz kendi imkanlarınız ile de hastayı götürmeniz riskli olacağından (yolda kalp durabilir vs. ) acilde beklemiş olmanız mümkündür. Şu anda bu konu ile ilgili yoğun çalışmalar bildiğim kadarı ile yapılmakta.
Üzüldüğüm diğer bir nokta şu, acildeki doktor arkadaşım 1300 ytl maaş alan bir insandır hemen ona mahkumiyeti, tazminatı düşünen bir anlayış patolojiktir, en iyimser tavırla acı sonrası reaksiyondur.
Hekim elindeki imkanlar ile vardır.