-
Eski Hükümlü Belgesi
T.S.K. deki muvazzaf personel görevimden firar ederek ayrıldığım için almış olduğum 1 yıllık hapis cezam vardı. Bu cezam mahkemede iyi halden 10 ay hapis cezasına dönüştü ve ceza infaz yasasına göre 4 ay hapis yatıp cezamı tamamladım. Sabıka kaydımda bu suçum gözükmüyor. Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracatım halinde eski hükümlü alabilirmiyim onu öğrenmek istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Re: Eski Hükümlü Belgesi
evet bende aynı belgeyi aldım.Askeri yargıtayca onanmış olan mahkeme kararınızı iş ve işci bulma kurumuna onaylatırsanız eski hükümlü olabilirsiniz.şahsen benim böyle bir kaydım var.adli sicil kaydı temiz çıkar.çünkü firar suçu askeri bir suç olup salt askeri suçlar adli sicil kanuna göre adli sicilde yeralmaz...
-
ümidim kesmiştim kimse cevaplamıyacak diye saolasın yalnız bi sorum daha var.
bendeki mahkeme kararının fotokopisi. aslı olması mı gerekiyor ayrıca iş ve işçi bulma kurumu buna herhangi bir sorun çıkartmadan onayladımı??
-
ümidim kesmiştim kimse cevaplamıyacak diye saolasın yalnız bi sorum daha var.
bendeki mahkeme kararının fotokopisi. aslı olması mı gerekiyor ayrıca iş ve işçi bulma kurumu buna herhangi bir sorun çıkartmadan onayladımı??
-
yargıtayca onanmış olanın faksı yada fotokopisi yeterli.yalnız şöle bi durum var.devlet eski hükümlü alımını malesef durduruyor...
-
çok sağolasın verdiğin bilgiler için