Mesai Ücreti Haklarin Alinmamasi
Öncelikle öncelikle türk toplumunun yararına çalışan bu siteyi ve zahmet göztererek bizlere yardımcı olmaya çalışan tüm konusunda deneyimli avukat arkadaşları tebrik ediyor ve teşekkürü bir borç biliyorum...
Benim meselem şu aslında sadece benim meselem değil tüm benimle beraber çalışan mesai arkadaşlarımın sorunu ben bir kargo şirketinde 4 yıldır çalışmaktayım ve tanınan herkesin bildiği gündelik hayatta sürekli araçlarını çalışanlarını yollarda gördüğünüz bir şirkette işe başlama saatimiz sabah 8 akşam servis kalkış saati ise 20.00 dır günde 12 saat çalışıyoruz cumartesi günleride saat 8.30 dan akşam 18.00 a kadar çalışıyoruz aklınıza gelecek tüm resmi tatiller zafer bayramı cumhuriyet bayramıda dahil cumhuriye bayramında çalıştığımızdada bizlere kestiğimiz faturaları birgün sonrasına kestiriyorlar yani 29 una değil 30 ekime kestiriyorlar sadece ramazan bayramında 3 kurban bayramında 4 birde 1 ocak tatilinde tatil yapabiliyoruz senelik 15 gün olan tatilimizide sadece senede 7 gününü kullanabiliyoruz adam eksik sana versem diğerine de vermem lazım gibi mazeretlerle sade 7 gün kullandırıyorlar maaş bodrolarımızdada sadece 16 saat mesai yaptığımızı gözteriyorlarki günde 4 saat hergün mesaimiz var hiçbir hakkımızı alamıyoruz hak aramaya kalkanlarada mesela ben anadolu yakasında oturuyor ve burada çalışıyorum işe başlarken imzalattıkları kağıtlara dayanarak ve kanunların kendilerine uyan taraflarını kullanarak hak arayan arkadaşlarımızıda seni avrupa yakasındaki işyerine gönderiyoruz orada çalışacaksın diyerek uzaktayi işyerine göndermek suretiyle bezdirerek istifa etmesini sağlayıp işten hakkını aramadan kendi rızasıyla çıkmasını istiyorlar üçgün karşıdaki işe de gitmediğinizde iş akdinizi fes ediyorlarişçi mahkemelerinde ençok davası görünen şirketlerden biriyiz ben işten haklarımı alamadığımdan dolayı ayrılmak istiyorum ve tabi faiziyle yılların mesai ücretimi bu konuda çalışıyor olarak işten ayrılmadan haklarımı ve de arkadaşlarımın da haklarını alabilmesi için lütfen bir yol gözterirmisiniz bu işi yapabilecek bir avukatta olabilir yeterki haklarımızı alalım devletimizin mesaileri takip konusunda şirketleri kontrol açısından sıfır olduğunu herkes biliyor buradanda adaleti kanunları kitaplara yazarak uygulamayan devlet büyüklerinide kınıyorum hepinize kolay gelsin saygılarımla.....
Re: Mesaİ Ücretİ Haklarin Alinmamasi
Fazla mesai yaptığınızı tanıklarla ispatlamanız mümkün. Bu nedenle fazla mesai ücreti için şu anda (çalışmakta iken) veya daha sonra (iş akdi sona erdikten sonra) dava açmanız mümkün. Ayrıca, fazla mesai ücretleri ödenmediği gerekçesi ile işten ayrılıp hem fazla mesai ücreti için ve hem de kıdem tazminatı için dava açabilirsiniz. Selamlar.
Re: Mesai Ücreti Haklarin Alinmamasi
şahit olarak işten ayrılan onlarca arkadaşım var size çok teşekkür ediyorum saolun