Boşanmada evlat tarafından alınan malların paylaşımı
Merhaba,
Annemle babamın 30 yılı aşkın bir evlilikleri var. Annemin ruhsal sorunları ve babama sürekli hakaret etmesi nedeniyle babam kendisinden boşanmak istiyor. Ortak aldıkları evi, babam tamamen iyi niyetinden 2002 yılından önce annemin üzerine yapmış. Kanun çıkınca annem notere gitmeyi reddettiğinden ev annemin üzerinde görünüyor. Her kavgada babamı evden kovduğundan bir evlat olarak babamın üzerine kredi ile ev ve araba aldım. Tüm taksitleri banka aracılığı ile hesaplarına gönderdim.Benim gönderdiğim para ile taksitleri bankaya yatırarak ödediler. Hatta evli olduğum için bu nedenle eşimle de sorunlar yaşadım. Babama evi ve arabayı 2002 yılından sonra aldığımdan yarısı annemin de sayılıyor. Annem ruhsal sorunları nedeni ile hiçbirimiz ile görüşmüyor. Kendi üzerindeki evi bağışlayacağını söylüyor. Ben babama aldığım ve kendi ödediğim ev ve arabadan anneme pay vermek istemiyorum. Notere gideceğini de zannetmiyorum, bu durumu boşanmamak için tehdit unsuru olarak kullanacaktır. Babam boşanırken tümünü benim gönderdiğim parayla ödedikleri babamın üzerine olan evden ve arabadan annemin pay almasını nasıl engelleyebilirim. Ödediğim paraların banka dekontları elimde mevcut. Lütfen bana yardım edin, çok çaresiz kaldım.
Teşekkürler,
Re: Boşanmada evlat tarafından alınan malların paylaşımı
Muhtemel bir boşanma durumunda, anneniz ie babanızın malları tasfiye edilirken babanız banka dekontlarını delil olarak kullanabilir, ev ve arabanın kişisel malı olduğunu ispat edebilirse anneniz ev ve arabadan pay alamayacaktır. Hukuki süreçte bir avukattan yardım almanız yararınıza olacaktır.