Geçmiş dönemde ssk primi ödemeyen kurum
Merhaba,
1977-1978 yıllarında Halk Eğitim de çalışılmış, maaş alınmış fakat ssk primi ödenmemiş. İlgili kurumlara, ssk'ya ve emekli sandığına, başvurulan dilekçenin sonucunda olumsuz yanıtı alındı.
Şahitlerle, fotoğraflarla Halk Eğitimde çalıştığı tespit edilir. Çalıştığına dair Milli Eğitim Bakanlığından belge de mevcut.Zaman aşımı söz konusu mudur?
Re: Geçmiş dönemde ssk primi ödemeyen kurum
Sn. Bulgu,
Sigortasız çalışmanız 30 yılı bulmuş zaman aşımı olduğu aşikardır. Ayrıca Kuruma karşı açılan davalarda, kurum avukatlarının ilk itirazı yüzde yüz zaman aşımı konusunda olmaktadır. Ancak çalışmaların belgeye dayandırılarak açılan davalarda zaman zaman hakimlerin davaları kabul ettikleri , davacının davayı kazandığı, yargıtay tarafından onandığı görülmektedir. Elinizdeki Milli Eğitim Bakanlığınının çalışmıştır şeklinde ki belgesi, sizin için bulunmayan sigortalı işe giriş bildirgesinde daha önemlidir.Sizinde zaten yapacak başka bir şeyiniz kalmamıştır. Kuruma yaptığınız müracaat olumsuz olduğu için, uzman bir avukata müracaat ederek dava açabilirsiniz. Şu anki durum zaten olumsuz.Davanın olumsuz sonuçlanması size bir şey kaybettirmeyeceği kanattindeyim.
Bilgi edinmenizi rica eder, sosyal güvenlikli güzel günler dilerim.