-
Ödev Siteleri
Yüce insanlar merhaba;
Benim sorum şu olacaktı.
Ödev sitelerinde yayınlanan ödevlerin herhangi bir yasal sorumluluğu var mıdır? Mesela benim ödevim orada resmi bir dayanak (izin vs) bulunmadan yayınlanabilir mi? Eğer yayınlanıyor ise benim herhangi bir hak talebim söz konusu olabilir mi?
Site sahibi açısından da şöyle olacak sorum:
Benim yayınlamakta olduğum ödev vb yazılar anonim olmamakla birlikte kime ait olduğunu kesin olarak bilemediğim kaynaklardan gelmektedir. Bu cihetten acaba bana karşı herhangi bir dava açılabilir mi? Açılırsa kaybım olur mu? Bunu engellemek için ne yapabilirim?
Ulu hukukçular lütfen bu sorularıma en güzel cevaplarınızı verin. Sevgiler ve de saygılar efendim..
-
Re: Ödev Siteleri
Yüce veyahut ulu insanlar değiliz, bu konuda mübalağa etmektesiniz. "Ödev"den kastınız bilimsel bir çalışma, sahibinin hususiyetini taşıyan ilmi bir metin ise; bu konuda FSEK'i göz önünde bulundurmak gerekir. Eğer ki bu eserlerin sahipleri maddi veyahut manevi menfaatlerinin zedelendiğini düşünmekte ise elbette haklarını korumak için dava haklarını kullanabilirler.
-
Re: Ödev Siteleri
Pek yüce bir insan olmasam da,
Evet, hakkınızda dava açılabilir.
-
Ödev Siteleri
Eğer imkanınız var ise lütfen ödev sitelerini bir inceleyin. Özel olarak isim vermemin yanlış olduğunu düşündüğümden isim vermiyorum. Oralarda yayınlanan metinlere bir göz atsanız. Çünkü bilimsel bir yazı mı yani yeni bir eser mi olarak görülüyor yoksa başka bir durum mu var? Lütfen bir göz atın. Elinizde örnek olur böylece.
İlginiz için teşekkür ederim yüce insanlar...