Ek kredi kartı için haciz geldi
Ben 2002 yılında boşandım.Eski eşime ait ek kredi kartını boşanmadan sonra kullanmadım.Ve tahrip ettim.
Daha sonra eski eşim kendisine ait asıl kredi kartının borcundan dolayı mahkemelik olmuş.Ve mahkemeye bu borcun çok olduğunu , ödiyemiyeceğini söylemiş.(O zaman 1.800 ytl civarında bir para.) Daha sonrada yeri bilindiği halde banka tarafından hiçbir yasal takipte bulunulmamış.
16-09-2007 tarihinda ayrıldığım iş yerine Haciz Kağıdı gelmiş.Ben tazminatımı tam alacakken banka avukatı tazminat ve maaşıma el koydurmuş.
Bu borç 2004 senesinde olan bir borç.Beni nasıl böyle etkiliyor boşandığım halde?
Şu anda yeniden evliyim ve banka benim herşeyime el koymak istiyor.Borç olmuş 5.870 YTL.
Ne yapabilirim?
Re: Ek kredi kartı için haciz geldi
Ek kart hamili ayrıca kefil olmamış ise asıl kart borçlusunun harcamalarından sorumlu değildir. Ancak ek kart hamili kendi harcamalarından sorumludur
Re: Ek kredi kartı için haciz geldi
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Ek kart hamili ayrıca kefil olmamış ise asıl kart borçlusunun harcamalarından sorumlu değildir. Ancak ek kart hamili kendi harcamalarından sorumludur
Eski iş yerim ben göndermeyin dediğim halde (ilk tebligatta) tazminatımı göndermiş.Bu arada eski eşimde banka avukatları ile borcu 3.500 YTL'ye düşürerek anlaşmış.Eski iş yerim bu parayı gönderince banka avukatları eski eşime haber vererek cüzi bir miktar para almışlar ve dosyayı kapamışlar.
Bu arada tabiiki olan bana oldu.Şu anda beş parasızım.Borcun 3'te 2'sini ben ödedim ki bu benim borcum değil.Bu arada öğrendiğime görede bu kart bana ait değil eski eşime kayıtlı ek kart olduğu halde.
Banka avukatları ve bankayla görüşmek istediğimizde bana bağırıp çağırarak ve öğretim durumum sorgulanarak telefonlar yüzüme kapandı.Hatta bu dosyanın kapanmasından dolayı dua etmem söylendi.Bu işi artık kurcalamamam gerektiği ve oturmam gerektiği söylendi.
Ben bankaya telefon açıp kredi kartının sözleşmesini ve extreleri varsa slipleri istediğimde bunları veremiyeceklerini söylediler.Fakat ben bana ait olan başka bir kartın sözleşmesini istediğimde ise göndermişlerdi.Dolayısıyla ben elimde hiçbir şey olamadığı için dava bile açamıyorum