Alman Uyruklu Eşimden Ayrılmak İstiyorum
İyi Günler,
Alman uyruklu bir bayanla 2002'den buyana evliyim,sürekli kültürel sorunlar yaşıyoruz ve sürekli tartışıyoruz,bana sık sık hakaretler ediyor,kendisinden ayrıldığım taktirde bena zorluk çıkartacağını söylüyor.
Cinsel hayatımız tamamen bitmiştir kendisi benden 20 yaş büyüktür (ben 36 yaşındayım,kendisi 56 yaşındadır) ben boşanmak istiyorum ama kendisi kabul etmiyor,5 yıldır aynı sorunlar devam ediyor.Ayrılmak istemiyor çünkü Almanya'ya dönerse çalışmak zorunda kalacak.Kendisi için üzülüyorum ama yaptığımız bu hatayı daha fazla devam ettirmek istemiyorum.Kendime yeni bir hayat kurmak,çocuk sahibi olmak istiyorum.
Benim sorularım:Ayrılmam nekadar sürer?,Yaklaşık ne kadar masrafım olur?Kendisine tazminat ödemek zorunda kalırmıyım?(550 YTL maaşım var,yaz aylarında 6 ay süreyle turizm sektöründe çalışıyorum).En kısa sürede nasıl ayrılabilirim?
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkürler!
Re: Alman Uyruklu Eşimden Ayrılmak İstiyorum
Lütfen hukukçu bir arkadaş bana bilgi verebilir mi?
Turkiye'de mi evlendiniz?
Eğer Turkiye'de evlendiyseniz aranızdaki geçimsizliği, ve eşinizin boşanmaya neden olacak kusurlarını şahitlerle ispatlarsan boşanırsınız.
Saydıkların eşinin kusurlarıdır.
Davayı avukatla takip etmende büyük fayda var. Avukat ücreti her ilin barosunun açıkladığı tarifenin altında olamaz. Bu rakam da çoğu ilde 2000-2500 YTL civarı.
Mahkemenin ne kadar süreceği mahkeme yoğunluğu, şahitlerin zamanında dinlenmesi ve hakimin kanaatinin oluşmasına bağlıdır. Mahkemenin kendisinin en az 6 ay, yargıtaya giderse temyiz aşamasının da en az 6 ay sürebileceğini varsayabiliriz. Tabii yıllar da sürebilir.
Mahkeme kararı kesinleşinceye kadar aylık tedbir nafakası ödersin. Bu senin ve eşinin gelir durumuna göre hakimce takdir edilir.
Boşanmaya neden olacak kusurun yoksa, tazminat ve dava sonucu kesinleştikten sonra nafaka ödemezsin.