Vergi Borcu ve Yetim Aylığı Hakkında
2005 yılında babam vefat etti. Ssk'dan, Bağkur'a ve Vergi Dairesine olan borçları sebebi ile yetim aylığı tek hak sahibi olarak tarafıma o dönemde bağlanamadı. Şu anda tarafıma Madde 19 ile 5yılı geçkin bağkur borcu silinmekte ve yetim aylığının bağlanabileceği söylenmekte. Ancak yetim aylığını bağlatmak için uğraşmama rağmen vergi borcu önümü tıkıyor yetim aylığı alırken reddi miras yoluna gidilebilme şansı var mıdır? Yoksa aylık bağlatmak ile mirası kabul etmiş olur muyum? Çünkü borcu ödemem imkansız. Bağkur ise hizmet borcunu sildiğine dair Ssk Müdürlüğü'ne yazıyı göndermesi için benden esnaflık belgelerini sicilden ve vergi dairesinden onaylatmamı istiyor. Ancak Ssk da sadece elden bir kağıt verseler sana yetecek maaşı bağlarız diyor. Bağkur Tekirdağda, Ssk ise Pendik de yollarda işin içinden bir türlü çıkamıyorum. 22 yaşında ve üniversite öğrencisiyim, üstün başarı bursu ile okuyorum ancak yetmiyor artık okuyamayacak bir duruma geldim, konu hakkında ki bilgilerinizi paylaşımlarınızı bekliyor ve teşekkür ediyorum.
Re: Vergi Borcu ve Yetim Aylığı Hakkında...
Bu konu hakkında tarafıma bilgi verebilecek kimse yok mu acaba?