İnternet Üzerinden MSN'deki kişi Tarafından dolandırıldım
1. Mevzu
Msnd en konustugum ve Knigtonline adlı oyun için 150 YTl karsılıgında anlaştıgım oyun parası alımı konusunda birisi ile anlşatım. adını soyadını bildiğim cep telefonunu bildigim kişiye garanti bankası cepmatik ile 150 YTL yolladım sahıs parayı cekti ama bana vaad ettiği oyun parasını vermedi. bu sekilde 3-5 kişi daha dolandırılmıs. kişinin hataylı oldugu adının ALİ T. oldugu ve cep telefonundan bilgilerine ulaşamıyorum cep telini meskula atıyor. msn deki konusmalarımız mevcuttur. log ları. bu kapsamda nasıl bir yol izleyebilirim acil yardım.
2. Mevzu ise buna benzer bir olay oda arkadasımın basından geçmiş.
Yine msn den iyi niyetli sekilde şifresini istemiş ve aldıktan zonra zarar vermiş kişi hakkında ne yapılabilir. msn logları mevcuttur. İp adresi tespit edilmiştir.
konular hakkında yardımlarınızı talep ediyorum
tşk. ederim.
Re: İnternet Üzerinden Msn deki kişi Tarafından dolandırıldım
Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunabilirsiniz.
ne gibi konu için bana detaylı bir yardımda bulunurmusunuz? bulunacağımda nediyeceğim kısaca yonlendirin lutfen...
1. Knigtonline oynamayı bırakın, daha işe yarar şeyler yapın.
2. Ali T. gibilerine inandığınız için kendinizden utanın, bu olaydan ders alın.
3. Savcılığı bu gibi olaylar yüzünden oyalamayın.
Alıntı:
ahmetyardimci rumuzlu üyeden alıntı
:iyi: :o kesinlikle katılıyorum :o
Bulunduğunuz yerin savcılığına gidin ve burada yazdılarınızı dilekçe ile savcıya verin. Ortada kanunlarla tanımlanmış bir suç varsa bunun cezasız kalmaması ancak sizin olayı yargıya intikal ettirmeniz ile mümkün olacaktır.
150 ytl ile aldığınız ders dünyalara bedel. daha dikkat :)
Re: İnternet Üzerinden MSN'deki kişi Tarafından dolandırıldım
Karşı taraftaki kişi niteliklidolandırıcılık suçunu işlemiş. Bulunduğunuz yer cumhuriyet savcılığına logları ek yaparak kişinin sizce bilinen telefon numarasını ve havale yaptığınız dekontun fotokopisinide koyarak şikayet dilekçesinizi veriniz.
Burada (sitede) isim zikretmenizin doğru olduğunu sanmıyorum. Sahte bir isim veya başka bir vatandaşımızın teli olabilir üstündeki numara. Ama savcılığa vereceğiniz dilekçede ''ismini..... olarak belirten şahıs'' ibaresiyle kullanmanızda yarar var.
Sayın Ahmet yardımcı ;
Burası saçmalama sitesi değil.
Alıntı:
ahmetyardimci rumuzlu üyeden alıntı
2. Ali TIRAŞ gibilerine inandığınız için kendinizden utanın, bu olaydan ders alın.
böyle bir forumda sizin gibileri görmek çok üzücü.
Re: İnternet Üzerinden MSN'deki kişi Tarafından dolandırıldım
Parasını alıp kaybolmak, internette çok yaygın bir dolandırma şekli. Bunları yapanlar yüzünden, internet üzerinden bu işi yalansız dolansız yapanlar zarar görmekte ve insanlarda güven duygusu körermektedir. Hala milletin msnini çalıpta, çaldığı kişinin listesindeki kişilerden kontör isteyen bir sürü aşağılık dolandırıcılar var. Umarım hepsi belalarını bulurlar.
Alıntı:
konusuna gelince herkesin kendine göre zevkleri ve yaşama biçimi var. Sana yararlı gibi gelen şey, o kişiye yararlı gelmeyebilir. Savcılıkta bu işler için var.