Kiracım ile ilgili sorun.

Merhaba.Öncelikle mesleki hayatınızda başarılar dilerim.Bundan 1 sene önce dükkanımı kiraya verdim.3 senelik sözleşme yaptık ve her ay için senet alıp mülkümü kiraya verdim.Kiracım 2 gün önce gelip dükkanı boşaltacağını ve çıkacağını söyledi.Bende sözleşmemiz var dükkanı terk halinde senetleri 3 sene boyunca ödemek zorundasın hukuken dedim.Kiracım bana hukuk birşey yapamaz ben çıkarım ve senet falan ödemem dedi.Şimdi benim sormak istediğim kiracım gerçekten 3 senelik sözleşmenin 1 yıl bitiminde daha sözleşmenin bitmesine 2 yıl varken çıkabilirmi?benim haklarım nedir?Biçare kaldığım için değerli bilgilerinize başvurmak zorunda kaldım.Şimdiden nazik yanıtlarınıza teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Re: Kiracım ile ilgili sorun.

Neden biçare kaldınız, başkasına kiraya veremeyecek durumda mısınız?
Dükkanın kiraya verilmesine engel bir kusuru mu var? 
Eğer kira sözleşmenizde daha kuvvetli bir özel hüküm yoksa, kiracı boşalttıktan sonra dükkanın boş kaldığı en fazla 2-3 ayın kirasını kiracıdan talep edebilirsiniz. 
Fakat bu süre içinde samimi bir şekilde kiracı aramalı, kiralanmaması için fahiş rakamlar talep etmemeniz lazım.
En güzeli kiracıya "bana şu şartlarla yeni kiracı bul, yoksa boş kalan ayların kirasını ödemek zorunda kalırsın" demek.