Yaşım 19, iş kazası geçirdim.
Öncelikle herkese selamlar,
Ben 1988 dogumlu ve Samsun'luyum. 3 yıldır Eskişehir'de abimle beraber çalışıyorduk, ve 14 haziran da iş kazası geçirdim. Sol işaret parmağımın yarısını kaybettim.Patronumla aramızın iyi olmasından dolayı dava açmayı düşünmedim. bu kazayı ailemden saklıyordum o sıralar.1 ay sonra annem ögrendi ve yanımıza geldi. dava açmaya beni ikna etti.Ama dava açmanım diger etkenleri,
patronumun bana karşı agzından çıkan sözler
-- O gün kazadan önce sabah saatlerinde tartışmamızın kazanın üzerinde etkisi olduğunu dile getirdiğimde, işi bıraksaydın ozaman dedi.(sert bir tutumla)
-- Kazayı geçirdiğim makina bana ait değilmiş, öyle dedi
Açıklama; ben aslında bir dinlenme tesislerinde garsonlukla işe başladım, aynı işveren bu tesisin arkasındaki alana fabrika açtı ve ben oraya geçtim, geçmemin sebebi fabrikanın işler hale gelmesini saglamak ondan sonra bana muhasebe bölümünü vaadetmekle buraya geçtim. fabrika ya makinalar yeni yeni geliyordu. bize zamanla ürün cıkarmamız söylendi, çünkü ürünlerin pişirileceği fırının denemesi yapılıcakdı.makinaların yeni olmasından dolayı hiçbir güvenliği yokdu.4 kişi calışıyorduk.
bazı göze çarpan konular,
--Hastane götürldüğüm zaman bana gönderilen vizite kağında da çalışan sayısı 1 olarak gösterilmiş, aslında ozamanlar çalışan sayısı 4 kişiydi
--Hastane gönderilen vizite kağıdı ikinci gün değiştirildi. bu olay sadece acilde değiştirildi, ikinci müdalenin yapıldığı fakültede değiştirilmedi,
Fabrikanın yeni açılması yani makinaların daha denenme aşaması olduğu için çalışma izni olup olmadığı tam olarak bilmiyorum.ama bu fabrika ikinci fabrikaları, kınık köyünde asıl imalathaneleri var. yasal olarak nasıldır bilmiyorum.
benim sormak istediğim,
-- dava için avukat tuttum.kendisi eskişehirden vekaletimi verdim çalışma bakanlığına da dilekcemi sundum ve samsuna geldim sormak istediğim dilekce ne zaman gelir? ve iş verenin dava için önlemler aldığını ögrendim. bu bir şey değiştirirmi,raporun gelme süresi ne kadar.
--avukatım bana on bin ytl ye anlaşalım dedi. bu mantıklımı sizce, televizyonlarda görüyoruz ünlü insanlar hakaret davaları açıyorlar birbirlerine milyarlar uçuşuyor havada?
--kazanma ihtimalim var mı? İşveren davayı açacağımı duydugunda bende karşı dava açarım o makina onun değildi ve parmağını oraya bilerek koydu tazminat için demiş.
Sayın Avukat abilerim ablalarım bana bi akıl verin.durumumun iyi değil.kazanamıcaksam masrafa girmim.
Saygılarımla.
Teşekkür ederim Herkese
Re: Yaşım 19. iş kazası geçirdim.
yardım edecek kimse yok mu?
Sayın zimce;
Bir avukatla anlaştığınızı belirttiğinize göre, artık sorularınızı bize değil, avukatınıza sormanızda yarar var. Basında çıkan sansasyonel haberlerdeki büyük rakamlara fazla itibar etmeyin. Makul bir tazminat kazanmanız gerekir. Ama havalarda uçmayın, beklentiniz makul olsun. Selam.