Öncelikle Merhaba
Mirasın reddi süresi ne kadar ? Borçlunun vefatı ardından borçlarının üzerine kalacağı kişilerin tümü birlikte mi mirasın reddi davası açmalılar yoksa ayrı ayrı açmaları mümkün mü ?
teşekkürler
Printable View
Öncelikle Merhaba
Mirasın reddi süresi ne kadar ? Borçlunun vefatı ardından borçlarının üzerine kalacağı kişilerin tümü birlikte mi mirasın reddi davası açmalılar yoksa ayrı ayrı açmaları mümkün mü ?
teşekkürler
Yasal ve atanmış mirasçılar mirası reddedebilirler(TMK.m:605/I)
Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tesbit edilmişse, miras reddedilmiş sayılır. (TMK.m:605/II)
MİRAS 3 AY İÇİNDE REDDOLUNABİLİR. (TMK.m:606/I)
Bu süre yasal mirasçıların mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendikleri; vasiyetname ile atanmış mirasçılar için mirasbırakanın tasarrufunun kendilerine resmen bildirildiği tarihten itibaren işlemeye başlar. (TMK.m:606/II)
Yasal süre içerisinde mirası reddetmeyen mirasçı mirası kayıtsız şartsız kazanmış olur. (TMK.m:610/I)
Mirasçıların toplu hareket etmesine gerek yoktur. Her bir mirasçı mirası reddedebilir.
teşekkür ederim
reddi miras başvurusundan önce veraset ilamı çıkartmak şart mıdır ?
yukarıda yazdığım soru(n) önemli yanıtlarsanız sevinirim...
Sn.bizimoğlan;
mirasçı olduğunuz alacak olduğunuz veraset ilamında belirtileceğinden,mirası reddebilecek olanda ancak yasal mirasçılar olabileceğinden,önce veraset ilamı çıkartarak mirasçı olduğunuzu belgelemeniz gerekmezmi?
saygılar
yeni konu açmayıp burdan devam edeyim dedim ;
ölen sosyal güvenceli kişinin , sosyal güvencesiz eşi bu sosyal güvenceden tüm varisleri (kendi de dahil) reddi miras yapsa dahi yararlanabilir ve maaşını alabilir mi ?
teşekkürler...
Sn.bizimoglan;
yeni konu açmayıp evam etmeniz iyi olmuş,
aşağıdaki linke göz atarsanız benzer sorulara ve rilmiş cevaplara ulaşabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/forum/search.php
:)
saygılar
evet ilettiğiniz /search.php vbulletinin nadide sayfalarından biri ancak ben "reddi miras sosyal" diye arama yaptım çıkan 20 sayfa sonucun hepsine bakmam mümkün değil 3 sayfayı gözden geçirdim , benim sorunumu yaşayan kimseye rastgelemedim.
mümkünse sorumun cevabını...
Sİze o linki vermeden önce kullanıp''mirasın reddi'' yazıp Aile hukuku alanında arattığımda,25 sayfalık bir arama sonucu çıktı karşıma.Açılan ilk sayfada ise:Çocuklarının redd-i miras davası sonucunda eşin aylığı sorusu mevcuttu.Konuyu okuduktan sonra acaba başka neler var diyerek açılan 25.sayfadaki konu başlıklarına da göz atmıştım.
Soru size ait olmasına,bulacağınız cevap sizin sorununuzu çözecek olmasına rağmen hepsine birden bakmanızın mümkün olmamasını anlayamadım gerçekten.
Buyrun aradığınız cevaplar yukarıda verdiğim linkte sizi bekliyor.
saygılar.